DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

5 kameralı Nokia 9 PureView modelinden kötü haber!

26.11.2018
A+
A-

HMD Global’ın geçtiğimiz aylarda Microsoft’un elinde bulunan PureView patentini almasıyla birlikte, Nokia 9 modeline olan merak iyice arttı.

Nokia, PureView kameralarıyla ve Zeiss ortaklığıyla ciddi bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Uzun bir süredir gündemde olan model ile ilgili bugün çok önemli bir gelişme yaşandı.

Nokia 9 will not present on December 5.#Nokia9 #Nokia #NokiaMobile

— Nokia anew (@nokiamobileru) November 24, 2018

Yaşanılan gelişmeye göre, önümüzdeki ay Dubai‘de düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılması beklenen 5 kameralı Nokia 9 PureView‘in daha ileri bir tarihte tanıtılacağı duyuruldu. Söz gecikme hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu durumun en büyük nedenin ise kamera üretiminde yaşanılan ufak tefek aksilikler olarak gösteriliyor.

LG, 16 kameralı telefon üzerinde çalışıyor!

Akıllı telefonların kamera sayılarının hızla arttığı günümüzde, LG hakkında oldukça ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre LG, 16 kameralı telefon üzerinde çalışmalarına başladı!

Bu durumda dolaylı olarak Nokia’nın üretimini yavaşlatmasına sebep oldu. Böylece kısa süre içerisinde piyasaya sunulacağı iddia edilen 5 kameralı telefon, Barselona’da düzenlenecek olan MWC 2019 etkinliğinde tanıtılmasının daha sağlık olacağı düşünülüyor.

5 kameralı Nokia 9 özellikleri nasıl olacak?

Leica lensleri ile Huawei akıllı telefonlardaki kameralarda yüksek başarı elde ederken Nokia ise PureView kameralarıyla ve Zeiss ortaklığıyla ciddi bir rakip olmaya hazırlanıyor.

Modelin 5.9 inç boyutlarında çentiksiz ekranda QHD çözünürlük sunacağını belirten sızıntı, aynı zamanda 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilecek olan Snapdragon 8150 işlemciden gücünü alacak. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama birimine ev sahipliği yapacak olan Nokia 9, 4150 mAh bataryadan gücünü alacak.

5 kameralı Nokia 9 PureView

Suya ve toza karşı dayanıklı olacak olan akıllı telefon Android 9.0 Pie ile kutudan çıkacak. 5 kameralı kurulum net bir şekilde görülürken çift tonlu LED flaş ve yakınlık sensörünün onlara eşlik etmesi bekleniyor. Kameraların görevleri hakkında ise net bir bilgi şu aşamada bulunmuyor.

Peki siz, Nokia’nın yeni amiral gemisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Nokia, bu söz konusu bu modeli ile istediği başarıya ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.