DOLAR 32,2568
EURO 34,6849
ALTIN 2.406,08
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

5.499 TL’ye oyuncu bilgisayarı: Technopc Quantum Gaming Technopc Quantum Gaming çözümleme videosu ile karşınızdayız. İşte Technopc Quantum Gaming özellikleri…

13.06.2020
A+
A-

Oyuncu bilgisayarı olarak Technopc tarafından bir araya getirilen bu bilgisayar gücünü Ryzen 3 3100 işlemcisinden alıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizler analiz videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Technopc Quantum Gaming özellikleri

Çoğunlukla yerinde fiyatlı sistemlerde bulunan bu Ryzen 3 3100 işlemcisi, Base Clock hızı 3.6 GHz ve 65W TDP değerine sahip. İşlemciye eşlik eden bir diğer teçhizat ise Asus’un Prime B450 M-K anakartı. Çift RAM kanalına sahip bu anakart 4400 Mhz hızında çalışabilecek RAM desteğine de sahip.

Geldik sistemin RAM özelliklerinin yer aldığı bölüme.

RAM olarak Technopc’nin hazırladığı bu sistemde NeoForza‘nın 2×8 16GB 3000 Mhz’lik RAM’leri kullanılmış. Dual channel olarak RAM’lerin bilgisayarda yer almasının oyuncu bilgisayarlarında performans konusunda epeyce manâlı olduğunu belirtelim.

Oyuncu bilgisayarı dedik peki bu sistemde hangi ekran kartı var? Ekran kartı tarafında Asus’un Dual serisinden GTX 1660 Super modeli sistemde yer alıyor. 6 GB GDDR6 belleğe sahip olan bu ekran kartı soğutma ve oyun performansı konusunda epeyce başarılı. Üzerinde yer alan 2 adet fan doğru de uzun süreli kullanımlarda ekran kartının ısısı yükselmiyor ve performans da bir düşüş yaşanmıyor.

Depolama kısmına baktığımızda ise Toshiba‘nın 480 GB’lık bir SSD modeli ile karşılaşıyoruz. Bu SSD’nin okuma hızı 555 MB , yazma hızı ise 540 MB. Sistemin hızında epeyce manâlı bir rol oynayan SSD’nin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

Son olarak da sistemin zorlama kanyağından ve dış kasasından bahsetmek istiyorum. enerji kaynağı olarak FSP’nin 600w 80+ sertifikasına sahip bir ürünü yer alıyor. Kuvvet kaynağının sertifikalı olması verimlilik konusunda burada oldukça avantaj sağlıyor.

Kasa olarak da bu bilgisayarda Technopc Quantum Gaming Serisi Kasa kullanılmış. Önde 3 arkada ise bir adet fan yer alan bu kasa hava alma konusunda hoş işler çıkartabiliyor. Fan renklerini özelleştirmeside bilgisayarın yanına gelen kumanda ile yapılabiliyor. Oyuncu bilgisayarı olduğunu düşündüğümüz zaman bu kasa epeyce başarılı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.