DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

400’den fazla ithal ürüne ilave gümrük vergisi geliyor Teknolojik ve elektronik ürünlerin yer aldığı 400’ün üstünde üründe ek vergi uygulaması yapılacak. …

28.06.2020
A+
A-

Mayıs ayında 800’den fazla ürüne ek gümrük vergisi geldiğini sizlere duyurmuştuk. Yeni alınan kararlar ile birlikte, ithal ürünlerde 30 Eylül’e dek değişeceği söylenen oranlarda, yüzde 20’ye çıkabilecek şekilde ilave gümrük vergisinin alınacağı Resmi Gazete’de duyurulmuş oldu. 30 Eylül tarihinden sonra ise yüzde 10 gibi bir oranda sabitleneceği belirtiliyor.

Küresel anlamda büyük etkileri olan salgının Türkiye’deki etkileri de oldukça fazla oldu. Salgının Türkiye ekonomisine olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanıyor.Bunun da ötesinde yerli sanayinin de çoğalan ithalat baskısına karşı korunması isteniyor. Bir Takım ithal ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesinin sebeplerini bunlar olarak açıklayabiliriz.

Ticaret Bakanlığı’nın ise alınan kararlara ilişkin, özel durumları incelemesi ya da konuya ilişkin hususlarda beyanname çıkartması mümkün olacak. Peki, ilave gümrük vergisi hangi ürünleri kapsıyor? İşte o ürünlerin yalnızca bir kısmı:

Dokuma, döküm ve kaynak makineleri, ekip tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, güvenlik kemerleri, yapışkanlar, termostat, önem alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası gibi ürünlerin de yer aldığı 400’ü aşkın ürün bulunuyor.

Bunların yanında, gezi için kullanılan plastik kart ve zeki kart üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek plastik materyali için de ilave gümrük vergisi geldi, bu verginin oranıysa yüzde 10 bandında olacak.

Detaylı okumaları gerçekleştirmek için sizlere kaynakları bırakıyoruz: Kaynak-1, Kaynak-2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.