DOLAR 32,5289
EURO 34,9614
ALTIN 2.425,71
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

30 milyon emekli açlık sınırında!

13.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Cem Yıldırım’ın haberine göre ekonomik krizde hala asgari ücretin altında maaş alan yüzbinlerce emeklinin çığlığı duyulmuyor. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emeklinin enflasyon karşısında ezilmeye devam ettiğini belirtti.

TÜİK’in 30 milyona yakın emekliyi kandırdığını söyleyen Hürkardeş şu çarpıcı bilgileri paylaştı:

■ Yandaş TÜİK yetkilileri hiç sıkılmadan biz milyonlarca emekliyle ve milyonlarca çalışanla alay edercesine, gerçek enflasyon rakamları yerine saray iktidarının istediği hayali rakamları açıklıyor. TÜİK’e göre, Ağustos’ta enflasyon, aylık bazda %1,46, yıllık bazda ise %80,21 olmuş. Hangi marketin veya pazarın rakamlarına göre, bu sonuca ulaştıklarını bilmiyoruz.

■ Açıkladıkları bu rakamların, bizim alışveriş yaptığımız çarşılarla, marketlerle, pazarlarla bir ilişkisinin olmadığı ortada. Çünkü çarşı pazar fiyatları, dövizin yükselişi, fiyatların kontrolden çıkmışlığı, temel gıdalara, petrol ürünlerine, doğalgaz ve elektriğe yapılan akıl ve vicdan dışı zamlar ortada…

■ AKP iktidarı 20 yılda ekonomiyi iflas ettirdi. Talan ve rant düzeni kurarak, kendilerinin ve yandaşlarının, servetlerine servet kattılar. Gerçek enflasyon ve hayat pahalılığını, döviz darboğazını, açlık ve yoksulluğu gizleyerek, TÜİK aracılığı ile halkı aldatıyorlar. Umut tacirliği yapıyorlar.

■ İktidar, izlediği ekonomik politika ile, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptı. Bankaların karı %505 olmuş. Aileleriyle 30 milyona yaklaşan emeklilerin tamamı, açlık sınırında ve perişan durumda ve hiçbir yardım ve sosyal tedbir uygulanmıyor. Milyonlarca kamu çalışanı ve işçiler yoksulluk içindeler. Esnaf, çiftçi, köylü borç ve icra batağında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.