DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

3 yeni WhatsApp özelliği yakında geliyor! İnsanların WhatsApp’a yönelmesinin nedeni, sık sık yeni özelliklerin dahil edilmesidir. 3 yeni WhatsApp…

20.04.2020
A+
A-

ÇOĞU KEZ yeni güncellemelerle kullanıcılara daha pratik bir deneyim sunmayı amaçlayan WhatsApp, 3 ayrı nitelik ile gündeme geldi. Peki, bu yeni özellikler neler?

Kendini yok eden mesajlar

2019’un sonundan bu güne dek, WhatsApp’ın Telegram tarzı kendini değil eden mesajları bundan böyle platforma getireceğini bildiren kanıtlar ortaya çıkmaya başladı. Bu özellik, kullanıcıların bireysel sohbetlerdeki veya grup sohbetlerindeki mesajlar için kendi kendini imha eden bir zamanlayıcı ayarlamasına izin verir. Belirtilmiş zamanlayıcı bittikten daha sonra, mesajlar otomatik olarak sohbetlerden silinir. Bu geçici mesajlaşma sistemi, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarında karşılıklı bir özelliktir ve esas olarak gizlilik ihtiyaçları için verilir.

Sohbet yedeklemeleri için parola koruması

şu anda, WhatsApp’ın sohbet yedekleme seçeneği, sohbetleri herhangi bir koruma olmadan yedekler. Yeni gelecek ve ilerleyen güncellemelerle değişmesi bekleniyor. Sızıntılara kadar, mesajlaşma platformu sohbet yedekleri için parola koruması sağlayacak. Özellik uygulamanın önceki bir sürümünde tespit edildi ve temel olarak kullanıcıların sohbet yedeklemelerine mahremiyet için teminat altına edinmek için parola veya pin ayarlamasına izin veriyor. Yedeklemeleri şifreleyecek ve bu da Facebook ya da WhatsApp’ın sohbetlerinizin içeriğini görüntülemesini engelleyecektir.

Medyayı otomatik indirmek için yeni kurallar

WhatsApp son zamanlarda hatalı bilgilerin yayılmasını önlemek için mesajların iletilmesini sınırlayan bir özellik sundu . Artık tatbik, iletilen mesajlardaki her şeyi ve her şeyi indirmesini kısıtlayan bazı ek otomatik indirme özellikleri sunacak. Yönlendirilmiş mesajlar çoğunlukla bir kullanıcının cihazına otomatik olarak indirilen multimedya ekleriyle birlikte gelmediği için bu özellik kesinlikle kullanıcıların cihazlarında büyük miktarda bölge tasarrufu sağlayacaktır.

Son olarak kullanıcılar WhatsApp Web üzerinden birdenbire çok masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayarda bir WhatsApp hesabı kullanabilseler de, başvuru benzer hesabı kullanarak pat diye fazla zeki telefona oturum açmasına müsade vermiyor. Fakat bu, kullanıcıların benzer hesabı kullanarak bambaşka akıllı telefonlarda oturum açmasına izin vereceği için pat diye çok cihaz desteğiyle değişim yapılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.