DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

3 kişilik aile 138 saat sonra göçükten kurtarıldı!

12.02.2023
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan ve 10 kenti vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bursa’dan bölgeye giden Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alan 5 katlı Kiraz Apartmanı’nın enkazında yürüttükleri dinleme çalışmasında, enkaz altından ses geldiğini tespit etti.

3 kişilik aile 138 saat sonra göçükten kurtarıldı!

Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, önce 17 yaşındaki Ensar Taşan’a ulaştı. Depremden 138 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan Ensar’ı sedyeye alarak ilk müdahalesini yapan ekipler, “Harikasın Ensar. Adın çok güzel” diyerek ona moral verdi.

3 kişilik aile 138 saat sonra göçükten kurtarıldı! - Resim : 2

Ensar ise ekiplere, “Sen harikasın ağabey, estağfurullah” diye yanıt verdi.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Ensar’ın, “Anneme bakar mısınız ne olur” diyerek yardım istediği annesi Yasemin ile babası Celal Taşan da ekipler tarafından enkazdan çıkarıldı. 

DHA (Demirören Haber Ajansı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.