DOLAR 32,2486
EURO 35,0469
ALTIN 2.486,71
BIST 10.608,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

2700 tablo gün yüzüne çıkıyor!

15.05.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nden Mustafa Kaya’nın haberine göre Ulusal Saraylar İdare Başkanlığı, Topkapı Sarayı’nın deposunda ve koleksiyonunda muhafaza edilip Ulusal Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredilen yaklaşık 2 bin 700 tablonun restorasyon çalışmalarına hız verdi.

Tabloların restorasyonu, Yıldız Şale ve Resim Müzesi’nde almak üzere iki atölyede dönüşümlü olarak mesai yapan 6 şahsiyet ekiple gerçekleştiriliyor. İlk etapta 16’ncı yüzyıl ile 20’nci asır tarih aralığından günümüze ulaşan 200 tablonun restorasyonuna başlandı. Yeni tablolar arasında Halil Paşa’nın yaptığı padişah portreleri, son halife Abdülmecid Efendi’nin doküman nitelikliğindeki resimleri, Artist Rafael Manas’a ait Sultan III. Selim’in şehzade iken yapılmış portresi, son halife Abdülmecid Efendi’nin Rus sanatkâr Ayvazovski’den esinlendiğini belirten manzarası da bulunuyor. Eserlerin Resim Müzesi’nde bu sene içinde sergilenmesi planlanıyor.

SERGİ ALANINA TAŞINDI

Milli Saraylar Tablo Restorasyon Atölyesi Sorumlusu Hatice Biga, “Tablolardan bazılarının bakım ve onarımı tamamlandı, sergi alanına taşındı. Burada yer alan tabloların bir kısmında restorasyon çalışması gerekiyor. Bir kısmının da sadece bakım ve konservasyon çalışması yapılıp sergi alanına geçirilecek. Umuyoruz oysa 2020 yılı içerisinde bir açılış yapılır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.