DOLAR 32,2584
EURO 35,0961
ALTIN 2.467,96
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

23 yıllık öğretmen Corona virüsü böyle yendi

13.05.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Cihat Aslan’ın haberine tarafından Türkiye’de birincil immun plazma naklinin yapıldığı hasta Abidin Aybar (58) da bunun en açık örneği. Malatya’da yaşamış 23 takvim öğretmen Aybar, virüse yakalandıktan sonradan Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşan Aybar’a, 5 Nisan’da immun plazma nakli yapıldı.

Pazardan kapmış

Plazma naklinden daha sonra durumu düzelen Aybar, 38 gün sonra taburcu edildi. Milliyet’e konuşan Aybar, “Virüsün büyük ihtimalle mahalle pazarından bulaştığını düşünüyorum. Koronavirüs testim pozitif çıkınca 30 Mart’ta hastaneye yattım. Solunum sıkıntısı çektikten sonra 3 Nisan’da yoğun bakıma alındım. 24 günüm yoğun bakımda geçti. Bunun 14 gününde uyutuldum. O günlerden hiçbir şey hatırlamıyorum. Adi servise alındıktan sonra kontrol ve gözlemlerim yapıldı 6 Mayıs’ta taburcu oldum” dedi.

Aybar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte umudumu hiç kaybetmedim. Malatya İnönü Üniversitesi’nin başarısı aşikar, böylece keza sağlık ekibimize keza de hekimlerimize olan güvenim umudumu diri tutmamda tezgâhtar oldu. Plazmayı bağışlayarak bana baştan hayat veren Gıyasettin Bakır ile de telefonla konuştum. Teşekkürlerimi ilettim. Kendisiyle ilerleyen zamanlarda yüz yüze de görüşeceğim.

Bu hastalığı atlatmış bütün vatandaşlara plazma bağışının kendilerine hiçbir tabi etkisinin olmayacağını söylemek istiyorum. Ben de ilerleyen haftalarda plazma bağışı yapacağım. Bir öğretmen olduğum için yoğun bakımdan servise alındıktan sonra moral kaynağım öğrencilerim oldu. Öğrencilerim ile görüşemediğim için onları fazla özledim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.