DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

23 adımda Beşiktaş

10.12.2018
A+
A-

1-Yıldız Parkı:

Yıldız Parkı, Osmanlı’nın son sarayı Yıldız Sarayı’nın dış bahçesinin kamuya açılarak parka dönüştürülmesiyle kazanılan, Beşiktaş’ın en yeşil alanı.

2-Yıldız Sarayı:

İsmini, 3. Selim’in, annesi için yaptırmış olduğu Yıldız Köşkü’nden alan saray, en kapsamlı haline Sultan Abdülhamid döneminde gelmiş. Romantik bahçe peyzajı, hâlâ üretime devam eden Porselen Fabrikası ve günümüze yadigâr tek Osmanlı saray tiyatrosu, Balyan ve D’aronco tasarımı köşkleri ile dikkat çekiyor.

3-Küçük Mecidiye Camii:

Sultan Abdülmecid zamanında (1848) Balyan ailesi tarafından yapılarak İstanbul’un zenginlikleri arasında yer almış.

23 adımda Beşiktaş

class=’cf’>

13-Deniz Müzesi:

Mevcut koleksiyonunu en iyi şekilde değerlendirecek biçimde projelendirilen ve Ekim 2013’te yenilenerek açılan Deniz Müzesi’nin kuruluşu 1897 yılına dayanıyor.

14-Köyiçi’nde Kara Kartal Heykeli:

Kulübün doğmuş olduğu semtte hâlâ yaşadığını her daim hissettiren yer Köyiçi. Esnafı, çarşısı, kartal heykelleri, binaların arasına gerilmiş bayrakları, siyah beyaz grafitileri ile Beşiktaş, çocuklarından ve kulübünden uzağa düşmez.

15-Şair Nedim Caddesi:

Lale Devri’nin ünlü şairi Nedim’in de bir Beşiktaşlı olmasından dolayı, bu ana artere ismi verilerek anısı hâlâ yaşatılıyor.

23 adımda Beşiktaş

16-Akaretler Sıraevler:

Sarkis Balyan tarafından Sultan Abdülaziz’in Aziziye Camii’ne kira geliri getirmesi amacıyla yaptırmış olduğu Sıraevler, Serdar Bilgili’nin bu blokları kiralamasıyla geçirdiği restorasyondan sonra Beşiktaş’ın çehresini yeniledi ve gençleştirdi. Sultan Abdülhamid’in saray ressamı Zonaro’nun bir zamanlar yaşadığı daire, hâlâ Sıraevler’in en görkemli dairesi.

17-Akaretler Mustafa Kemal Müzesi:

Akaretler Sıraevler’in en meşhur ve değerli kiracısı elbette ki Mustafa Kemal Atatürk. Selanik’ten gelen ailesini yerleştirdiği bu evin arka tarafında yer alan 56 sahasında spor yapan Beşiktaşlı gençleri seyreder; yeri gelir onlara spor yapmayı teşvik eden konuşmalar yapar.

18-BJK Plaza:

BJK’nın ilk kulüp binasına ve meşhur 56 sahasına ev sahipliği yapan mekân, semtte kurulan futbol takımlarının BJK çatısı altında birleşmesinin hikâyesini de canlı tutuyor.

23 adımda Beşiktaş

19-Şairler Sofası Parkı’nda Süleyman Seba Heykeli:

Beşiktaş ilçesinde yaşamış şairlerin anısına düzenlenmiş heykel parkı, aynı zamanda kulübün onursal başkanı Süleyman Seba’nın heykeline de ev sahipliği yapıyor.

20-Süleyman Seba Caddesi:

2000 yılında görevinden ayrılan başkan Seba’nın ismi ‘Spor Caddesi’ne verilerek onurlandırıldı.

21-Dolmabahçe Caddesi:

Beşiktaşlı taraftar için bambaşka bir anlamı olan ‘Ağaçlı Yol’ her maç öncesi yaşanan coşkuya bizzat şahit oluyor. Beşiktaş’ta çeşitli toplanma noktalarında bir araya gelen taraftar bu yolda hep beraber yürüyerek, tezahüratlarla stada ulaşıyor.

23 adımda Beşiktaş

22-Dolmabahçe Sarayı ve Has Ahırlar:

İnönü Stadı, Osmanlı tarihinin olduğu kadar Cumhuriyet döneminin de önemli olaylarının şahidi. Yine bir Balyan mirası Dolmabahçe Sarayı’nın bugüne erişemeyen Has Ahırlarının üzerine inşa edilen stat, 1947 yılından bu yana Beşiktaşlılar için mabet görevi görüyor.

23-Vodafone Park – Beşiktaş JK Müzesi:

2016 yılında yenilenerek açılan ve modern zamanların her türlü gereksinimini karşılayan Vodafone Park, Beşiktaş JK Müzesi’ni bünyesinde barındırıyor. 2017 yılında Sevgililer Günü’nde yenilenerek açılan müze yüzlerce kupa, obje, görsel vs. aracılığı ile 1650 metrekarelik bir alanda BJK’nın 115 yıllık hikâyesini ve Türkiye spor tarihi içerisindeki önemini ve yerini aktarıyor.

23 adımda Beşiktaş
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.