DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

2020 Mercedes GLB Türkiye’de satışta! İşte fiyatı Mercedes SUV ailesinin en yeni üyesi Mercedes GLB ülkemizde satışa çıktı. Böylelikle 2020 Mercedes GLB…

10.06.2020
A+
A-

Mercedes’in en yeni SUV modeli, düzenlenen dijital bir etkinlikte Türkiye’ye ‘merhaba’ dedi. Mercedes GLB Türkiye fiyatı da bu etkinlikte açıklandı. Vasıta, 406.000 TL’den başlayan fiyatla alıcı bulacak. AMG donanım için 446.600 TL’lik bir fiyat etiketi bulunuyor.

2020 Mercedes GLB motor seçeneği

Mercedes GLB motor seçeneği standart donanımda 163 HP’lik turbo benzinli motor olarak karşımıza çıkıyor. Bu motor 7G-DCT otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. 406.000 TL’lik Progressive donanımın diğer taraftan AMG alternatifi bulunuyor. sırası gelmişken motorun 250 Nm azami tork ürettiğini de belirtelim.

0’dan 100 kilometre hıza 9,1 saniyede meydana çıkan GLB’nin 100 kilometredeki ortalama yakacak tüketimi ise 6,2 ila 5,9 litre aralarında. Hem aracın maksimum hızı 207 km/s.

Uzunluğu 4.634 mm, genişliği 1.834 mm ve yüksekliği 1.658 mm (tavan rayları ile 1.701 mm) olan yeni Mercedes-Benz GLB, 2.829 mm ile diğer kompakt Mercedes-Benz modellerinden tam 10 cm daha pozitif mil mesafesine sahip. Ön koltuklardaki baş mesafesi 1.035 mm ile bu sınıftaki en yüksek değeri sunarken, 967 mm arkadaki koltuk diz mesafesi ile üstteki düzey bir oturma konforu sunuyor.

Karakteristik bir ışıklandırma grubuna sahip dikleştirilmiş ön birim de, krom kaplamalı daha aşağı koruma ile off-road genleri göze çarpıyor. Adaleli ve bariz omuz çizgisi önden arkaya doğru kalınlaşırken GLB’ye yandan bakıldığında daha zinde bir görünüm kazandırıyor. Yan marşpiyelerin üzerindeki kaplamalar kapı eşiklerini çamurdan uzak tutmaya yardımcı oluyor ve daha da önemlisi olası bir yana çarpma anında ilave bir emniyet sağlıyor. Çamurluk kenarları dahil otomobili çevreleyen bu kaplamalar bir yandan ilave koruma sağlarken, diğer yandan off-road görünümünü destekliyor.

Mercedes-Benz GLB, standart olarak LED yüksek performanslı farlar ve isteğe alt olarak MULTIBEAM LED teknolojili farlarla donatılıyor. MULTIBEAM LED teknolojisi, güncel yol koşullarına emrindeki olarak farların ışıklandırma gücünü ve şeklini otomatik olarak uyarlıyor. Progressive tasarım konseptinde standart donanım olarak LED teknolojisine sahip sis farları sunuluyor. Bunlar otomobilin belli başlı farlarına kadar daha da geniş bir ışık hüzmesi sunarak yol kenarlarını daha zinde aydınlatıyor. Ön tampona entegre hain pozisyonu ile karşıdan gelen sürücünün gözünü rahatsız etme olasılığını azaltıyor.

Beş koltuklu kullanımda 570 litre valiz hacmi sunan GLB, arka koltukların katlanmasıyla 1.805 litreye dek bölge bulunduruyor.

İçeride bizi yedi koltuklu bir oturma düzeni karşılıyor. EASY-ENTRY basit giriş sistemi sayesinde arkadaki kapılardan üçüncü koltuk sırasına rahatlıkla erişim sağlanıyor. İçeri ittirilebilen ya da yerinden çıkartılabilen koltuk başlıkları, TOP-Tether sabitleme noktaları ve ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme sistemi ve isteğe ast seçim edildiği takdirde üçüncü koltuk sırasını da kapsayacak şekilde tasarlanan arkadaki yan sırça hava yastığı gibi özellikler kabin içi güvenliği sağlıyor. Bu Nedenle ikinci ve üçüncü koltuk esnasında dört çocuk ile güvenle seyahat yapılabiliyor.

İç mekânda sürücüyü tek parçadan oluşan bütünleşmiş bir ön konsol karşılıyor. Konsolu markanın diğer kompakt modellerinde de kullanılan tamamen dijital geniş ekranlı tasarım domine ediyor.

Veri-gösteri sistemi tarafında ise görevi MBUX üstleniyor.

2020 Mercedes GLB güvenlik donanımı

Ataçtaki elektronik sürüş yardım sistemleri S-Serisi’nden dargın durumda. Gelişmiş radar ve kameralara sahip olan vasıta, sürüş yönünü 500 metreye kadar görebiliyor ve açıklanmış sürüş koşullarında kısman otonom bir sürüş sağlıyor. Mesela harita ve navigasyon verilerini kullanan DISTRONIC, Etkin Peşine Düşüp Takip Yardımcısı rota bazlı hız uyarlaması yaparak viraj veya kavşaklara yaklaşırken aracı yavaşlatıyor. Bunun yanında standart Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve Faal Park Yardımcısı da jurnal hayatı kolaylaştırıyor ve sürüş güvenliğini tesis etme noktasında sürücüye tezgâhtar oluyor.

Önde McPherson tipi bağımsız ve arkada fazla kollu bağımsız yürüyen aksamdan oluşan konfor odaklı süspansiyonlar da aracın öteki manâlı özellikleri aralarında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.