DOLAR 32,2092
EURO 34,7613
ALTIN 2.424,84
BIST 10.183,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

2020 Çin zeki telefon pazarı: İlk çeyrekte lider kim? Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi Çinli zeki telefon markaları birbirleri ile yarıştı. Şaşılacak sonuçlar…

27.04.2020
A+
A-

Hem işlemcileri ayrıca de kameraları ile kendisinden laf ettiren Çin, irtibat konusunda da gayet işi işler çıkarıyor. Trustdata aracılığı ile yayımlanan en son veriler, bir takım kullanıcılar tarafından umulmayan bir ismin birinciliğini tescilledi.

İlgili rapora göre ülkemizde de yoğun bir şekilde çalışan Oppo, bu senenin birincil çeyreğine damgasını vurdu. Reno2 ve Find X2 modelleri ile Türkiye pazarına da açılan Çinli marka, zeki telefon sevkiyatı konusunda bir numara oldu.

2020’nin birincil çeyreğinde birincilik tahtına oturan Oppo, Çin’in akıllı telefon pazarında “lider” unvanını elde ederek çoğu kişiyi şaşırttı. Tüm pazarın yüzde 21.4’lük kısmını oluşturan deneyimli kuruluşun rakipleri de oldukça kuvvetli.

Listenin ikincisi sırasında yüzde 20.5’lik pazar payı ile Vivo bulunuyor. En son iQOO 3 Neo 5G modeli ile gündeme gelen Vivo, Huawei’yi üçüncü sıraya geriletti. Üçüncü sırada bulunan Huawei’nin Çin’deki pazar payı yüzde 20.2 olarak açıklandı.

Yayımlanan istatistikler, bize Xiaomi cephesinin yüzde 10.3’lük bir pazar payı ile dördüncü sırada olduğunu gösterirken, bir Amerikan markası olan Apple’ın farklı topraklarda beşinci sırada olduğunu gösteriyor.

Trustdata ekibinin Huawei ve Honor sevkiyatlarını farklı bir şekilde değerlendirdiğini hatırlatalım. Çoğu istatistik bilimi şirketinin elde ettiği veriye kadar eğer bu iki markanın sevkiyat oranları toplanırsa ortaya yüzde 29.9’luk bir pazar payı çıkıyor.

Bu sayede birinciliği ele geçiren Huawei, Trustdata yetkilileri için birinci sırada yer almıyor. bunun dışında Corona virüsü salgını yüzünden zeki telefon endüstrisinin önemli bir şekilde etkilendiği biliniyor.

Bu bağlamda Çin’deki yurt içi cep telefonu sevkiyatının takvim yüzde 38.9’luk bir düşüşe şahit olduğu açıklandı. Buna ek olarak Çin’deki toplam cep telefonu sevkiyatının 20.8 milyon adede gerilemesi, markaların kendi satış stratejilerini baştan planlamasına sebep oluyor.

Çin’in yerli markaları kadar yapılan sevkiyatlar geçtiğimiz ocak ayında yüzde 42.9 oranında düştü. Çinli yetkililer, bu düşüsün devam edeceğini öngörüyor. Zira Çinli haber kaynakları, Çinli markaların geçtiğimiz şubat ayında takriben toplam 6.34 milyon adet telefon sattığını belirtti.

Yüzde 54.7’lik bir düşüsün olduğunu bildiren bu istatistik bilimi, geçen yıl ile bu sene arasında bir uçurum olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemlerinde toplam 20.34 milyon telefon satıldı. Bu veriler, Çin’in lokal pazarı için geçerli.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.