DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2019 model LG TV modelleri tanıtıldı

05.09.2019
A+
A-

OLED ve NanoCell TV modelleri derin öğrenme algoritmasıyla güçlenen yapay zeka desteğine sahip. İkinci nesil Alpha 9 ve Alpha 7 işlemcilerin kullanıldığı TV’lerin en önemli özelliği sahip oldukları algoritmanın TV’lerin kaynak içeriğini analiz ederek ortama uygun hale getirilmiş ses ve görüntü sağlıyor olması.

Alpha 9 işlemci görüntü kaynağını tanıyor ve görüntüyü optimize ediyor. İşlemci, televizyonun ortam ışık sensörünü kullanarak ışığı ölçüyor, otomatik olarak parlaklığı ihtiyaç duyulan seviyeye getiriyor. Alpha 9 işlemci, gelişmiş yapay zeka teknolojisi ile, değişen parlaklık seviyelerinde HDR içeriği düzeltiyor. İşlemci aynı zamanda içerik türüne göre de ses ayarlaması yapıyor. Aynı zamanda kullanılan ses algoritması, iki kanal stereo’yu birleştirerek 5.1 çevresel sese benzer hale getiriyor.

Yeni nesil LG TV’lerde 360 derece ses deneyimi sunan Dolby Atmos teknolojisi de kullanılıyor.

Apple AirPlay 2 ve Apple HomeKit uygulamalarını destekleyen televizyon modelleri ile kullanıcılar iTunes ve diğer video uygulamalarından veya doğrudan Apple cihazlarından videoları TV’lerinde kolayca oynatabiliyor. Aynı şekilde Google Fotoğraflar‘a ve Google Drive’a da TV’ler üzerinden erişim sağlanıyor. Ayrıca, yeni nesil LG TV‘lerde, kullanıcıların TV sesini uyumlu bir cihazda kablosuz olarak dinlemelerine ve müzik dinlemek için akıllı telefonu TV’ye bağlamasına olanak sağlayan iki yönlü Bluetooth özelliği de bulunuyor.

Modellerde HDMI 2.1 desteği mevcut. Böylece spor müsabakalarında ya da aksiyon filmlerin içerik daha akıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Gelişmiş Audio Return Channel özelliği, ev sinema tutkunlarının HDMI bağlantısını sorunsuz bir şekilde kullanmalarını ve mevcut en yüksek kalitede ses deneyimi yaşamalarını sağlarken, Variable Refresh Rate ve Latency Mode özellikleri sayesinde ise takılma olmadan oyun deneyimi elde ediliyor.

OLED TV modellerinin farklı ekran boyutları olduğunu söyleyelim. E9 ailesinde 65 inçlik ve 55 inçlik seçenekler varken, C9 ailesinde bu seçeneklere bir de 77 inçlik alternatif ekleniyor.

NanoCell TV tarafında da durum farklı değil. LG’nin yapay zeka destekli 2019 NanoCell TV serisi, 49 inç’ten 86 inç’e kadar farklı boyutlarıyla toplam 14 modelden oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.