DOLAR 32,2466
EURO 34,7531
ALTIN 2.410,38
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

2019 BMW 3 Serisi Türkiye yollarında

04.10.2019
A+
A-

G20 gövde kodlu 2019 BMW 3 Serisi tasarımında selefinden ayrılan çizgilere sahip. Özellikle daha agresif görünen otomobilde artık bizi yeni bir far tasarımı karşılıyor. Tamamen LED farların standart olarak sunulduğu otomobilde 530 metre aydınlatma menziline sahip olan Adaptif BMW Laserlight Sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor. Aynı zamanda LED stop lambaları da standart donanım listesinde yer alıyor. Otomobilin farlarına baktığımızda, yeni tasarımın eskiye göre otomobil daha geniş gösterdiğini söyleyebiliriz.

Otomobile yandan bakıldığında ise uzun dingil mesafesi dikkat çekiyor.

Lansmana özel First Edition donanım paketleriyle tasarlanan, Yeni BMW 3 Serisi 2019, Sport Line, Luxury Line ve M Sport tasarım seçenekleriyle de kişiselleştirilebiliyor. Otomobil, aktif Böbrek Izgara kontrolü, hava perdeleri ve neredeyse tamamen düzleşen tabanı ile rüzgar direncini (Cd) 0.26’dan 0.23’e indirdi.

Kabine baktığımızda da bizi yenilenmiş bir iç mekân karşılıyor. Selefine göre sürücü odaklı olarak iyileştirilen iç mekânda standart olarak sunulan BMW Live Cockpit ile gösterge içi ve orta konsol üstündeki renkli ekranların da boyutları sırasıyla 5.7 inç ve 8.8 inç büyüklüğe ulaşmış durumda. İsteyen sürücüler için 12.3 inçlik dijital gösterge paneli alternatifi de bulunuyor. Ancak bu tabii ki opsiyon listesinde. BMW’nin yeni işletim sistemi ile orta konsoldaki ekran dokunarak, iDrive kumandasıyla ya da opsiyonel olarak alınabilen Harekete Duyarlı Komut Sistemi ile de uzaktan kontrol edilebiliyor. Klima kontrollerinin de elden geçirildiği otomobilde direksiyon simidi ve koltuk tasarımında da yenilikler bulunuyor.

Ön koltukların omuz ve bacak destekleriyle birlikte 2019 BMW 3 Serisi’nin arka görüşü de önemli ölçüde artırıldı. Büyüyen ölçüleriyle birlikte arka koltuklarda sunulan diz mesafesinde de önemli bir artış sağlandı. 2019 BMW 3 Serisi’nin bagaj kapasitesi ise 480 litreye ulaştı.

2019 BMW 3 Serisi motor seçenekleri

2019 BMW 3 Serisi motor seçenekleri ile ilgili detaylara baktığımızda, karşımıza tek bir alternatif çıkıyor. 1.6 litrelik motoru 170 beygir güç ve 250 Nm tork üreten otomobil bu sayede 0’dan 100 kilometre hıza 7,7 saniyede çıkarken, 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Motor yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Manuel alternatif ise bulunmuyor.

Günümüzde birçok otomobilde aktif güvenlik sistemlerinin önemli bir kısmı standart olarak sunuluyor. Fren Fonksiyonlu Kaza ve Yaya Algılama sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi de 2019 BMW 3 Serisi modelinin standartlar listesinde. Opsiyon tarafında ise Profesyonel Sürüş Asistanı kapsamında Stop & Go özelliğine sahip Aktif Hız Sabitleme Sistemi, Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Şerit Değişim Uyarı Sistemi, Yan Çarpışma Koruması, Çapraz Trafik Uyarısı sistemleri yer alıyor. Son olarak, BMW Head-up Display sisteminin de opsiyon olarak sunulduğunu belirtelim.

Yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı

Eylül ayında Türkiye’de satışına başlanan yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı 337 bin 900 TL’den başlıyor. BMW 320i Sedan fiyatı sahip olduğu donanım seviyesine göre 372 bin 600 TL’ye kadar çıkıyor. First Edition Sport Line donanım paketinde 337 bin 900 TL’ye satın alınabilen BMW 320i Sedan, First Edition Luxury Line donanım paketinde 365 bin 600 TL’lik fiyat etiketine sahip.  First Edition M Sport donanım paketinde yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı 372 bin 600 TL’ye çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.