DOLAR 32,2113
EURO 34,7085
ALTIN 2.442,60
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? – ÖSYM YKS sınav sonuç sorgulama, puan hesaplama ve son dakika

24.07.2018
A+
A-

Uzun süre YKS’ye hazırlanan milyonlarca öğrenci YKS sınav maratonunu geride bıraktı. Ancak gözü kulağı ÖSYM’den yapılacak açıklamada olan öğrenciler YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını büyük heyecanla bekliyor. 2018 YKS sonuç sorgulama, YKS puan hesaplama, YKS tercih klavuzu gibi YKS ile ilgili merak ettikleri soruların yanıtlarını araştıran öğrencileri için YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ve YKS puan hesaplama ve YKS ilgili son dakika ve ayrıntılar haberimizin devamında…

2018 yks sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 yks tercih sorgulama, 2018 yks puan hesaplama, 2018 yks son dakika

Üniversite hayalleri kuran öğrencilerin şimdi ise gözü kulağı ÖSYM’den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak cevabı en çok araştırılan konuların başında yer alırken 30 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilen YKS sonuçları için ÖSYM duyuru yaptı. Yaklaşık iki milyonu aşkın aday katılım sağladığı sınavın hemen ardından YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı merakla araştırılmaya başlamıştı. İstediği üniversiteye gitmenin hayalini kuran adayların merakla beklediği bu sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. YKS puan hesaplama ile ilgili son dakika bilgiler yine haberimiz içinde yer alıyor.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile YKS sonuçları için tarih verdi. ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden 31 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı anda adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçları ÖSYM tarafından 31 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, tercih listelerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. ÖSYM tarafından tercih süreci başladığında, 2018 yılı tercih kılavuzu da yayınlanacak. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek yükseköğretim programları arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih listeleri oluşturulduktan sonra adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. İlk tercih işlemi sonucunda boş kalan kontenjanlar için adaylar, ikinci defa tercih işlemi yapabilecek. YKS tercihi yapacak olan adaylar, tercih listesine en fazla 24 program ekleyebilecek. ÖSYM tarafından tanınan 24 tercih hakkının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar hedefleri doğrultusunda tercih listesini oluşturup, istenilen sayıda yükseköğretim programını listesine ekleyebilir. Tercih listesi oluşturulurken en fazla istenilen programın ilk sıraya yazılması gerekir.

2018 yks sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 yks tercih sorgulama, 2018 yks puan hesaplama, 2018 yks son dakika,
 

YKS HAM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin her sene sınav ve sonuç açıklama takviminde açıkladığı tarihler, bu yıl da adaylarla paylaşıldı. Yabancı dil sınavı dahil olmak üzere toplam 3 oturumda gerçekleşen YKS sınavının sonuçları, ÖSYM’nin takviminde yer alan bilgilere göre 31 Temmuz Salı günü erişime açılacak. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından tercih dönemi için süreç başlamış olacak. Tercihler, 07-14 Ağustos tarihlerinde yine Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak.

2018 yks sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 yks tercih sorgulama, 2018 yks puan hesaplama, 2018 yks son dakika,

GEÇTİĞİMİZ YIL YERLEŞTİRMESİ YAPILANLARIN PUANLARI DÜŞECEK

Geçen yıl ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. 2017-ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adaylar, 2018-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP’ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülür.

TERCİH YAPABİLMEK İÇİN EN EZ KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir. Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için ise TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.