DOLAR 32,2565
EURO 34,8257
ALTIN 2.425,45
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 22°C
Cum 23°C

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği TFF’ye karşı cephe aldı

27.06.2020
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantının ardından daha alçak ligleri 18 Temmuz tarihinde başlatma kararı almıştı. 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği, yaptığı yorumlama ile korona virüs riski içinde bulundukları beceriksiz fiziki ve somut şartlardan nedeniyle kalan sürede maçların insan sağlığı için tehlike teşkil ettiğini vurguladı. Birlik, liglerin olduğu gibi oynanmadan sonlandırılmasını talep etti.

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin yaptığı yazılmış tanımlama şöyle:

“2. ve 3. Lig kulüplerinin 89 temsilcisi olarak 17 Mart 2020’de Türkiye’de 18 olgu varken başlayan pandemi sürecinde gerek Birliğimiz gerekse kulüplerimiz misal alınacak bir duruş göstererek devletinin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun yanında hiçbir talepte bulunmadan sürece yardım vermiştir.

100 jurnal pandemi sürecinde keza hiçbir maddesel talepte bulunmayan kulüplerimiz ayrıca de spor kamuoyuna bir demokrasi dersi vererek üç kere 89 kulübü kapsayan bir cereyan yoklaması yaparak TFF’nin karar mekanizmasına destek olmuştur.

Kulüpler ile yapılan oylamalarda sürekli artan İMKANSIZLIKLAR nedeniyle son altı haftanın OYNANMAMA yönünde kulüplerimiz önemli bir irade koymuştur.

Bütün senaryolar TEF’nin önüne kulüplerimizin talebi olarak aynı Süper Lig ve TFF 1. Lig gibi konmuştur.

Kulüplerimizin yüzde 90’ı OYNAMAMAYI seçim ederken Play off ile diğer seçenekleri TFF’nin takdirine bırakmıştır.

Burada son belli başlı dek OYNANMAMA kararının çıkmasını beklerken, bir takım sebepler ile 18 Temmuz 2020 itibarı ile maçların oynanması yönünde yorumlama yapılması yüzde 90 oranında irade ortaya koyan kulüplerimizi yok saymıştır.

Ilk Önce kulüplerimizin az kalsın tamamı pandemiden kendileri ve futbolcularım koruyacak fiziki durum ve imkanlara sahip değildir.

Müsabakaların tamamının temmuz, ağustos sıcağında saat 16.00’da oynanacak olması ciddi tehlike teşkil edecektir. Statların çoğunda yakma olmaması ve sentetik sahalarda gündüz maçları insan sağlığını tehdit edecek boyutta tehlike oluşturmaktadır.

1 Temmuz’da başlayacak transfer dönemine istinaden oluşacak transfer piyasası haksız rekabete niçin olacaktır. 2. Lig’den 1. Lig’e çıkacak takımlara hazırlık, yabancı transferi, Passolig ve gerekli somut koşullar için yeterli vakit kalmamaktadır.

Kısa bir hazırlık dönemi ile takımlarımız temmuz sıcağında haftada bir maçı yıpranarak da olsa oynayabilirler oysa gerek gezi şartlarının zorluğu gerekse çoğu sahanın sentetik olması haftada bir deplasmanlı maç oynarken ciddi sakatlıklara yol açacaktır.

Maçlardan iki gün evvel test yapılması, tek karakter odalarda konaklama, sosyal uzaklık ile çift otobüs seyahatleri 2. ve 3. Lig’de hayalden öteye geçemez.

TFF’nin hazırlamış olduğu yarışma protokolü gereği 89 kulübün haftada 90 bin deneme yapma zorunluluğu ve bu testlerin maliyeti.

Altı haftada oynanacak lig ve üstüne Play off maçları 2020-21 sezonu programının fakat ekim başı başlamasına müsade verecektir ama bunun geç bir sezon açılış tarihi olduğu görüşündeyiz. Bu takvimin de sporcu sağlığı vs. yönüyle kısaltılma şansı hiç yoktur.

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği olarak her tarafta ediyoruz; büyüyen Covid-19 riski ve içinde bulunduğumuz beceriksiz maddi ve fiziki şartlardan nedeniyle kalan sürede maçların öncelikle insan sağlığı açısından büyük tehlike teşkil ettiğini, bu sebeple Sıhhat Bakanlığı’nı ve Bilim Kurulu’nu göreve ağırlama ederken, TEF’nin haklı ve rasyonel talebimizi bir kez daha gözden geçirmesini önemle rica ediyoruz.

Bu noktada kararın değiştirilmesi için kulüplerin demokratik çoğunluğunun net talebi yönünde OYNANMADAN sonlandırılması talebimizi inşan sağlığı ve kulüplerin pandemi dolayısıyla yaşadığı fiziksel kayıplar göz önünde bulundurularak ivedilikle talep ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.