DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

1967 Ford Shelby GT500 Super Snake geri dönüyor!

18.05.2018
A+
A-

Shelby GT500 Super Snake ve Ford GT40 MK II yarış arabasından alınan büyük blok 427 kübik inç V8 motor, Goodyear’ın yüksek hızlı lastik testi için bir mühendislik çalışması olarak 1967 yılında ortaya çıkmıştı. Şirket araca; modifiye ile 520 beygir güçte motoru ve Shelby ağır yük tip ön disk frenlerini, Detroit Locker arka ucunu, arka çekiş barlarını, Goodyear Thunderbolt lastikleri ve geliştirilmiş hava soğutması için yeniden tasarlanmış ızgarayı ekledi.

Eski Shelby çalışanı Don McCain ise otomobilden 50 adet üretmek istedi ancak yüksek maliyet sebebiyle bu fikir kabul görmedi. Sonraki yıllarda ise MacCain, Shelby motor birimi ile çalışarak Super Snake dirilişi için çalışmalarını sürdürdü. Hatta Carroll Shelby’den 10 otomobil için özel plakalar bile alındı ancak birkaç yıl önce hayatını kaybetti. Shelby, Goodyear San Angelo pistinde otomobili denedi ve saatte 274 kilometre hıza çıkarttı. Bu hız aracın kendi sınıfı için yeni bir dünya rekoru oldu.

Bugüne kadar ikinci örneğin üretimi yapılmadı ve Super Snake prototipi defalarca el değiştirdi. Hatta 2013 yılında Indianapolis’te gerçekleştirilen bir açık artırmada araç 1.3 milyon dolara alıcı buldu.

Yeni versiyonların orijinal donör fabrika araç kimlik numarasına sahip ’67 Mustang ve Shelby seri numarası ile birlikte geleceğini belirtelim. Araçlar dönüşümden önce metalden tamamen sıyrılacak. Müşteriler ayrıca, Super Snake dönüşümü için orijinal donör Shelby GT500 seçebilecekler.

1967 Ford Shelby GT500 Super Snake orijinale sadık olarak Carroll Shelby Engine Co. yapımı yarış ilhamlı büyük blok 427 kübik inç V8 motor ile karşımıza çıkacak. Ek olarak, alüminyum ve dökme demir bloklar mevcut olacak ve 550 beygir güç çıkışı sağlanabilecek. 4 vistesli şanzıman ve fastback orijinal üç çizgili tasarım da diğer detaylar arasında.

Sipariş üzerine hazırlanacak otomobillerin fiyatı ise yaklaşık 250 bin dolardan başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.