16. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği
16. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği ile geleneksel kutlamalara katılın, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleri keşfedin.
Her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla düzenlenen Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği, bu yıl da 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu özel etkinlik, bölgenin kültürel ve tarımsal mirasını kutlamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla organize edilmektedir.
Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş yaptığı açıklamada, şenliğin Kırklareli Belediyesi işbirliğiyle hazırlıkların tamamlandığını ve katılımın yüksek olmasını beklediklerini belirtti. Şenlik boyunca, ziyaretçilere yöresel lezzetler, geleneksel el sanatları ve tarımsal ürünlerin sergilendiği standlar sunulacak. Ayrıca, bölgenin zengin kültürel mirasını yansıtan çeşitli gösteriler, halk oyunları ve konserler de programda yer alacak.
En fazla ilgi gören etkinlikler arasında, en iyi bağ ve üzüm yarışmaları ile hasat ve bağ bozumu kutlamaları bulunuyor. Bu yarışmalar, bölgenin tarımsal üretim kapasitesini ve geleneksel bağcılık kültürünü sergilemek adına büyük önem taşıyor.
Ertaş, tüm vatandaşları ve bölgeye ilgi duyan herkesi, bu anlamlı ve renkli şenlikte bir araya gelmeye davet etti. Katılımın, bölgenin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.