DOLAR 32,5866
EURO 34,8157
ALTIN 2.414,03
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

12 yaşındaki çocuğa musallat olan oyuncuya beraat!

02.08.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre 35 yaşındaki oyuncu Suat Ergin, 12 yaşında bir kıza sosyal medyada istismarda bulundu. Hazırlanan iddianameye göre; 2018’de 7. sınıf öğrencisi Ş.A., Ergin ile sosyal medyada tanıştı.

Ergin sahte bir hesaptan kimliğini saklayarak kendisini 18 yaşında olarak tanıttı, kıza “Hiç öpüştün mü? Hiçbir şey olmaz. Takılırız sabaha kadar” gibi mesajlar atmaya başladı. Kız, oyuncuyu engelledi ve durumu ailesine bildirdi. Kızın ağabeyi, oyuncuyla yazışarak buluşma organize etti. Oyuncu, kızla buluşacağını zannederek metrodan çıktı, kendisini Ş.A’nın ağabeyi ve mahalleli bekliyordu. Gözaltına alınan oyuncu, mesajları kabul etti ama “Ben onu 16 yaşında sanıyordum” diye kendisini savundu.

Oyuncuya ‘sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Öte yandan oyuncunun başka kızlarla da cinsel içerikli konuşmalar yaptığı ortaya çıktı.

Mahkeme oyuncuya, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldığını ancak daha az cezayı öngören ‘cinsel taciz’ suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mağdurun kendi rızasıyla sanıkla konuştuğunu kaydeden mahkeme, “Mağdur yaşını 15’ten büyük olarak söyledi. Sanığın mağdurun yaşını bilecek durumda olmadığı anlaşılmıştır” dedi ve oyuncunun beraatına karar verdi.

Karara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti.

Sanığın, yaş konusundaki savunmasının suçu değiştirmeyeceğini belirterek, “Mağdurun konuşmalardan rahatsız olup hesabını kapatması da konuşmaya rızasının olmadığını gösterir” dedi. Beraat kararının hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Ancak üst mahkeme de beraat kararını onadı.

‘YAŞINA ALDANDIĞIM İÇİN SUÇLUYUM’

8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu Ergin, hakime “Binlerce çocuğa oyunculuk koçu yaptım. Hiçbirine ağabeylikten başka bir şey yapmadım. Bu iddiaya inanmıyorum, inanmak istemiyorum. 12 yaşındaki bir kız çocuğuna ancak ağabeylik yaparım” dedi.

Kızın yaşı hakkında yanlış bilgiler verdiğini öne süren Ergin, “Adresinin sonunda 92 ibaresi vardı, doğum tarihi sandım. Yaşına aldandığım için suçluyum ama istismar suçunu asla kabul etmiyorum” diyerek suçlamaları reddetti.

KARAR KAMU VİCDANINI ZEDELEYECEK

Beraat kararına itiraz eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “Beraat kararı kamu vicdanını zedeleyecek, toplum nezdinde infiale yol açacaktır. Bahse konu suçlarda indirim uygulanmaması, beraat kararı verilmemesi kamu düzeninden olduğu kadar, adalete ve devlete olan güveni sarsmamak adına önem teşkil etmektedir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.