103. Yıl Cumhuriyet Kutlamaları Karabük ve Zonguldak’ta Coşkuyla Yaşatıldı
103. Yıl Cumhuriyet Kutlamaları Karabük ve Zonguldak’ta coşkuyla yaşatıldı; birlik ve beraberlik dolu anlar, halk kutlamalara yoğun ilgi gösterdi.
Karabük ve Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümünü anmak üzere pek çok etkinlikle sürdü. Karabük’te Yeni Mahalle’de yapılan törende konuşan Vali Oktay Çağatay, günün anlam ve önemine değinerek Cumhuriyet’in 103. yılını coşkuyla kutladı. Tören alanında ardından sahneye çıkan öğrenciler, çeşitli gösterilerle katılımcılara renkli anlar yaşattı. Şiirler ve yarışmalarla devam eden program, dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdim edilmesiyle tamamlandı.
Zonguldak’ta da kutlamalar, madencilerin korteje katılımıyla farklı bir renk taşıdı. Yer altındaki zorlu çalışma koşullarını simgeleyen madenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet için yürüdüler ve kortej vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.