DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

1 milyon üye kaybeden Netflix hakkında flaş iddia

18.08.2022
A+
A-

Bloomberg’in haberine göre Netflix’in reklamlı destekli yeni ‘uygun fiyatlı’ paketinde içerik indirme seçeneği olmayacağı iddia edildi. 

Netflix, temmuz ayında açıkladığı raporda, bu yıl şu ana kadar 970 bin üye kaybettiğini açıklamıştı. Netflix’in Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ülke pazarından çıkması ve artan resesyon endişeleri nedeniyle şirket, işten çıkarmalara başlamıştı.

Yeni gelir modelleri yaratmak için çabalayan şirketin, kısa bir zaman içerisinde reklam izlemeyi de içeren ‘ucuz’ bir paketi duyurması bekleniyor.

Netflix’in yeni reklamlı üyelik paketinde indirme seçeneği bulunmayacak. İndirme seçeneği mevcut Netflix paketlerinin hepsinde yer alıyorken, internete bağlı olunmayan zamanlarda da içeriklerin izlenmesini sağlıyordu. Ayrıca, yeni pakette, ‘streaming’ platformlarında sıklıkla kullanılan ‘reklamları geç’ özelliğinin de bulunmayacağı öne sürüldü.

Yıllarca ‘streaming’ piyasasını domine eden Netflix’in hakimiyeti, son yıllarda artan rekabet nedeniyle gerilemişti. Amazon, Walt Disney ve HBO gibi birçok şirket de ‘streaming’ pazarına girmişti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.