DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Panenka Penaltısını Bilerek Kaçırdığı İddiaları Yeniden Alevlendi: Senegal’in Şampiyonluk Anı ve Sonrası

Panenka penaltısını bilerek kaçırdığı iddiaları yeniden alevleniyor: Senegal’in şampiyonluk anı ve sonrası merak konusu.

23.01.2026
A+
A-

Final maçında Brahim Diaz’ın penaltıyı Panenka olarak kullanması sosyal medyada yeni bir tartışmayı başlattı. O anın yankıları sürerken, Idrissa Gueye’nin penaltı öncesinde söylediği sözler ve kahkaha anları gündeme damgasını vurdu.

Görüntülerde Senegalli oyuncunun, Diaz’ın penaltısını öncesinden işaret eden bir ifade kullandığı ve ardından gülüştüğü görülüyor. Bu an, bazı kullanıcılar tarafından bilerek kaçırma iddialarını güçlendiren kanıtlar olarak sunuldu.

İddiayı destekleyen paylaşımlar, Gueye’nin sözlerinin tesadüfi olmadığını savunan yorumlarla çoğaldı ve finalin ardından başlayan tartışmalar yeniden alevlendi. Panenka’nın tasviri ise sosyal medyada hâlâ konuğun en çok konuşulan noktalarından biri olarak kalıyor.

Finalin kader anı: Diaz’ın kaçırdığı bu penaltı, maçın sonucunu değiştiren an olarak kayda geçti ve Senegal, 1-0’lık skorla Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğunu elde etti. O an, turnuvanın hafızalara kazınan kırılma anı olarak anılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.