DOLAR 32,3808
EURO 34,6083
ALTIN 2.388,38
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İşte Google Chrome yenilikleri!

05.09.2018
A+
A-

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome 10 yılı geride bıraktı. Yeni yaşında, imajını değiştiren internet tarayıcısı bir takım işlevsel özellikleri de kullanıcılarına sundu.  Bugün yayınlanan Google Chrome 69 ile sunulan yeniliklere daha yakından bakalım.

Hem masaüstü hem de mobil için yenilenen tasarım!

Chrome 69‘un en dikkat çeken yeniliği ise hem masaüstü hem de mobil için yenilenen tasarımı diyebiliriz. Yenilenen imajın en son materyal tasarım çizgisinin üzerine kurulduğunu görmekteyiz. Sade ve modern tasarım anlayışı ile oldukça şık bir görünüme kavuşan Chrome, göze oldukça hoş görünüyor.

https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2018/09/Chrome_NewUI_final.mp4

Yeni parola sistemi

Geçtiğimiz saatlerde yayınlanan Chrome 69 güncellemesinin sunduğu bir diğer yenilik ise daha güçlü hale getirilen parola sistemi karşımıza çıkıyor. Yenilenen parola sistemi ile yeni kayıt olacağınız bir siteye, Google tarafından oluşturulan daha güçlü parolalar ile giriş yapabilirsiniz.

Kişiye özel olarak hazırlanan parolalar, Google hesabınıza kaydedildiğini de belirtelim. Parola hatırlatma devrini, tarihe karıştıran Google kullanıcılarına daha güvenli bir tarayıcı deneyimi vaat ediyor.

Gelişmiş arama sonuçları

Yeni güncelleme ile işlevsel bir diğer özellik ise gelişmiş arama sonuçları ile artık kullanıcılar daha hızlı bir şekilde aradığı şeye ulaşabilecekler. Geliştirilen arama sonuçlarıyla, arama bazı üzerinden bazı konular hakkında daha hızlı bir şekilde bilgi alınabiliyor. Oldukça kullanışlı bir yenilik olan gelişmiş arama sonuçları ile kullanıcılar artık araştırmak istediği konuya daha hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.

https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2018/09/Chrome_Omnibox-final.mp4

Chrome 69 güncellemesi performans iyileştirmeleri de oldukça dikkat çekiyor. Yenilenen sade ve modern tasarım ile daha akıcı bir kullanım sunan internet tarayıcısının yeni sürümü, Mac, Windows, Linux, iOS ve Android platformları için indirilebilir durumda.  Peki, siz Google Chrome yenilikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.