Kurultay Fenomeni Eserinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunumu ve Zorlu’nun Açıklamaları
Kurultay Fenomeni eserinin Erdoğan’a sunumu ve Zorlu’nun açıklamaları: içerik özeti, olaylar ve etkileyici görüşler kısa ve akıcı bir dille.
Bir dizi ziyaret ve takdimle başlayan süreçte, Kürşad Zorlu, Türk Devletleri ile ilişkilerinin başkan yardımcısı olarak, Kurultay Fenomeni adlı eserin ilk yurtdışı tanıtımının Türkiye’de yapıldığını duyurdu. Eser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edildi ve bu an, Zorlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.
Paylaşımda, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Türkiye ziyareti öncesinde Ankara’ya gelen konukların, eserimizin Cumhurbaşkanımıza sunulmasıyla karşılandığı ifade edildi. Zorlu ayrıca, Kazak sanatçısı Januzak Kerimbek Musapir’in Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’a ait portresinin de hediye edildiğini belirtti. Bu vesileyle, annemiz Tenzile Erdoğan’a olan saygıyı ve anmayı vurgulayan bir anı iletilmiştir.
Türkiye’deki etkinliğin, Kazakistan’ın önde gelen fikir insanları ve sanatçılarıyla kurulan temasları güçlendirdiği belirtiliyor. Zorlu, Adil Ahmedov, Prof. Dr. Zaripbay Orazbay, Prof. Dr. Ömürhan Oksikbayev ve Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’e teşekkürlerini iletti ve kurultay kavramının önemine vurgu yapan bir buluşmanın katkısını vurguladı.