Kadir İnanır’ın Kurbağa Koleksiyonunun Yerine Dair Şok İddialar ve Değerlendirme
Kadir İnanır’ın kurbağa koleksiyonuna ilişkin şok iddiaları ve önemli değerlendirmeler; gerçeğe yakın bilgiler ve taraflı yorumlar arasındaki farklar.
Levent İnanır, amcası Kadir İnanır’a ait kurbağa figürü koleksiyonunun evde bulunmadığını açıkladı. Esra Ezmeci ile Kırmızı Çizgi programında konuşan İnanır, uzun yıllar boyunca biriktirilen bu eserlerin nerede olduğunun hâlâ bilinmediğini ifade etti.
İnanır, koleksiyonun bez, seramik ve cam gibi çeşitli malzemelerden oluştuğunu belirterek, “35 milyon TL’lik değer hangi kriterlerle hesaplandı, hangi malzeme için ne kadar değer biçildi?” şeklinde sorular yöneltti. Ayrıca, kurulmuş olan hibe veya bağış gibi bir durumun söz konusu olup olmadığını da sorguladı. “Neye göre ölçtünüz, neyle tarttınız?” diyerek, değer biçiminin şüpheli olduğuna vurgu yaptı.
Kadın veya erkek fark etmeksizin birçok parça içeren bu koleksiyonun evde olmadığını söyleyen İnanır, “Kadir Bey’in evinde artık bulunmuyor. Nerede olduğu net değil; o da götürülmüş olabilir.” şeklinde konuştu. Hastanede bulunduğu dönemlerde koleksiyonun kaybolduğunu öne süren açıklamaları da gündeme geldi. Bu iddialar henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı ve haber 11 farklı sitede yayımlandı. Kaynak: Haberler.com