DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Gordion Antik Kenti ve Bodrum Festivali: Kültürel Köprüler Kuruluyor

Gordion Antik Kenti ile Bodrum Festivali arasında kültürel köprüler kuran, tarihi mirası ve canlı etkinlikleri bir araya getiren eşsiz bir keşif deneyimi.

06.10.2026
A+
A-

18. Uluslararası Bodrum Sarı Yaz Festivali kapsamında Bodrum’daki bir otelde gerçekleştirilen programda, Gordion Antik Kenti’nin tarihi ve kültürel mirası yeniden şekillendi. Barkovizyon eşliğinde sunulan bilgiler, kentin UNESCO Dünya Mirası süreciyle birlikte değerlendirildi ve katılımcılar, Anadolu tarihindeki önemini yeniden keşfetme fırsatı buldu.

Gordion Vakfı Başkanı Kadim Koç konuşmasında antik kentin küresel ölçekteki değeri üzerinde durdu ve UNESCO adaylığı sürecinin ayrıntılarını paylaştı. Koç, etkinliğin Ankara ile Bodrum arasında kültürel bir köprü kurduğunu vurgulayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Festival Yönetim Kurulu Başkanı ve Hafıza Sofrası yürütücüsü Miyase Karlıova ise Bodrum’un kültürel hafızasını canlı tutmayı hedeflediklerini ve festival aracılığıyla farklı kültürler arasında bağlar kurmaya devam edeceklerini belirtti. Etkinlik kapsamında, “Gordion Düğümü: Çözen Hikayeler” başlıklı sergi Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı; serginin koordinatörlüğünü Genel Koordinatör Ayşe Biçer üstlendi ve 45 sanatçının eserleri sergi kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

Sergi kapsamında çocuk kitapları imza günü ve ressam Yaşar Çallı’nın canlı performansını içeren özel bir etkinlik de programda yer alıyor. Festivalin konserler, sergiler, edebiyat çalışmaları, gastronomi deneyimleri ve söyleşilerle zenginleşerek 31 Ekim’e kadar süreceği bildirildi. Hafıza Sofraları ile Bodrum’un geçmişinin canlı bir şekilde hatırlandığı bu ay boyunca çeşitli kültürel aktiviteler sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.