Son Raunt: Mustafa Genç’in Hikayesi ve Gala Gecesi
Son Raunt: Mustafa Genç’in Hikayesi ve Gala Gecesi – Başarının içten öyküsü, ödül anılarını ve görkemli geceyi tek bir çatı altında oku.
Eski milli boksör ve aynı zamanda eski Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in iz bırakan yaşam öyküsü, belgesel olarak sahnelendi. Ankara’da düzenlenen gala, Genç’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ile davetlilerin katılımıyla konuklarını karşıladı.
1994 yılında gençler dünya şampiyonu olarak adını haykıran Mustafa Genç, törendeki konuşmasında zorlu bir dönüşün hikayesini paylaştı. “Sağlık sorunlarının ardından antrenmanlara başladık. Ancak süreç, yarışmacı ruhumuzun geri döndüğünü fark ettirdi; Almanya’dan profesyonel teklifler gelmeye başladı ve bu durum belgeselde net bir şekilde işleniyor. Yönetmen Ahmet Selim Sabuncu, geri dönüş sürecini kameraya aktardı.”
Devam eden konuşmada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek Mustafa Genç’in geçmişteki başarılarını hatırlattı. Eminoğlu, “Mustafa Bey, yıllarca il müdürlüğü yaptı. 1994’te gençler boks şampiyonluğu kazanıldı; İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi ve bu miras, sporun nereden nereye geldiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin spor altyapılarında son yıllarda kaydedilen atılımlara değinen konuşmacılar, spor tesisleri ve olimpiyat hazırlık merkezleri gibi projelerin spora yapılan yatırımları simgelediğini vurguladılar.
Konuşmalar tamamlandıktan sonra, gösterim için hazırlanan Son Raunt belgeseli halkla buluştu ve gala gecesi sürprizlerle sona erdi.