DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ordu’da Söz, Toprak ve İnsan: TYS 2026-2027 Dönemi İlk Etkinliği

Ordu’da Söz, Toprak ve İnsan: TYS 2026-2027 Dönemi İlk Etkinliğiyle toplumsal bağlar ve tarımsal miras ön plana çıkıyor; etkileyici bir başlangıç.

27.09.2026
A+
A-

Ordu’da Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Ordu Temsilciliği, 2026-2027 dönemi çalışmalarının ilk adımını “Söz, Toprak ve İnsan” başlığı altında gerçekleştirdi. Gece, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Pablo Neruda ve Neşet Ertaş’ın sanat ve edebiyat dünyasındaki etkileriyle anıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını TYS Ordu Temsilcisi ve şair/coşkulu yazar olan Coşkun Özbucak yaptı. Özbucak, Ordu’daki edebiyat, sanat ve kültür çalışmalarını sürdürme niyetini dile getirerek, etkinliklere sadece yazar ve şairlerin değil, edebiyata gönül veren sanatseverlerin de katkı sunacağını belirtti. Yeni dönemde her ay bir veya iki etkinlik hedeflediklerini ifade eden Özbucak,

“Etkinliklerimizi Karlıbel Bilgi Vakfı Kültür Sanat Salonu’nda gerçekleştiriyoruz; gerektiğinde büyük salonlarda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Eyüboğlu, Neruda ve Ertaş anısına odaklanan gece, Kübra Evliyaoğlu ve Olgun Şensoy’un sunumuyla hayatlar, eserler ve kapsamlı etkiler üzerinden ele alındı. Şiirler, Oğuz Selim Yazıcı, Sema Yakasız, Olgun Şensoy ve Kübra Evliyaoğlu tarafından seslendirildi. Müzik bölümünde Serkan Öztürk ve Cem İşleyen, Neşet Ertaş ile Ruhi Su’nun ezgilerini paylaştı. Şiir ve türkülerin bir araya geldiği program, izleyenlere sanatsal bir akşam vadiyle dolu bir deneyim sundu.

Etkinlik boyunca yapılan sunumlar, şiir okumaları ve türküler, katılımcıların büyük ilgi ve alkışlarıyla son buldu. TYS Ordu Temsilciliği’nin yeni dönemde de benzer programlara devam edeceği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.