DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Nemrut Dağı Zirvesine Engel Sınırlamasıyla Yolculuk: Türkiye ve Yurtdışından Gelen Engellilerin Katılımıyla

Nemrut Dağı zirvesine engel sınırlamalarıyla yolculuk: Türkiye ve yurt dışından gelen engellilerin katılımıyla kapsayıcı deneyim

27.09.2026
A+
A-

Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen engelliler, Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı Ören Yeri’ne çıktılar. Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede – Nemrut’a Tırmanıyoruz Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte, katılımcılar 2 bin 206 metre yüksekliğe ulaşmayı başardı. Zirvenin ardından devasa heykellerin karşısında hatıra fotoğrafları çekildi ve bazı katılımcılar sanatla iç içe kısa anlar yaşadı.

Etkinlik sırasında Nemrut Dağı’nın zirvesinde yöresel bir konserde sahne alan sanatçı Eylül Ergül, katılımcılarla buluştu ve mini bir performans sergiledi. Organizasyonun içeriğinde ayrıca Adıyaman’a özgü coğrafi işaretli “etsiz çiğ köfte” ikramı da vardı, bu sürpriz lezzet katılımcıların beğenisini topladı.

Etkinliğe Samsun’dan katılan Gamze Sakallıoğlu, Nemrut Dağı’nın büyüsüne kapıldığını belirtirken, herkesin bu tarihi ve doğal güzellikleri görmesi gerektiğini ifade etti. Katılımcılar, ören yerinin korunması ve farkındalık ile ilgili düşüncelerini paylaşırken, bu deneyimin onlar için unutulmaz bir anı olduğuna vurgu yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.