Medeniyetlerin Uyumu: Çin-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 55. Yılında Ankara’da Özel Opera Balesi Buluşması
Çin-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 55. yılında Ankara’da özel opera-bale buluşması: kültürel uyum ve sanatsal diyalogun güçlü buluşması.
Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik bağların 55. yılı, Ankara’da düzenlenen özel bir konserle kutlandı. Türkiye–Çin Dostluğu ve Medeniyetlerin Uyumu temalarını taşıyan bu gece, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Çin Ulusal Operası iş birliğinde sahnelendi.
Çin Ulusal Operası’ndan önde gelen sanatçılar ile Türkiye’den tanınmış solistler ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, aynı sahnede buluştu. Piyanonun zarif dokusu ile kemanın melodisi, Çin’in erhu adındaki geleneksel sazıyla birleşti ve konser programında hem Çin müzik mirasının ikonik eserleri hem de Türk ve dünya operalarından seçkin görünüm yer aldı.
Gecede görev yapan orkestra şefleri Yuan Ding ve Tolga Taviş ile sahnenin yıldızları Aslı Kıyıcı, Chen Yibao, Niu Shasha, Li Shuang, Ayhan Uştuk, Jin Chuan, Mehmet Yılmaz ve enstrüman virtüözleri Du Xuan (keman), Ju Xiaofu (piyano) ile Yang Xue gibi isimler, müziğin evrensel dilinde dostluğu pekiştirdi. Konserin özel amacı, Türkiye ile Çin arasındaki bağları güçlendirmek ve kültürel mirasları bir araya getirerek iki ülke arasındaki yakınlığı sahnedeki performanslarla göstermektir.
İhlas Haber Ajansı ve Haberler.com gibi medya kuruluşlarına yansıyan bu etkinlik, diplomatik ilişkilerin 55. yılına ithaf edilerek topluma sanatla selam veren bir buluşma olarak kayıtlara geçti.