DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Çanakkale Kültür Yolu Festivali: 7. Günün Aktiviteleri ve Katılımcıları

Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nin 7. gününde etkinlikler, sürpriz katılımcılar ve unutulmaz deneyimler için kapsamlı bir rehber.

05.09.2026
A+
A-

Çanakkale Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle devam ederken yedinci gününü zengin içeriklerle sürdürdü. Anadolu Hamidiye Tabyası Hangar’da düzenlenen atölyeler, geleneksel seramik sanatı ve ahşap kaşık yapımını uygulamalı olarak bir araya getirdi.

“Geleneksel Çanakkale Seramik Dekorları ve Fırça Tekniğinde Kartpostal Tasarımları Atölyesi” katılımcılara seramik sanatının temel tekniklerini deneyimletirken, aynı alanda gerçekleştirilen “Ahşap Kaşık Yapım Atölyesi” ise Türk el sanatlarının mutfak kültüründeki değerini vurguladı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde ise “Bilge İnsan” adlı kişisel gelişim söyleşisi gerçekleştirildi; yerel yazar Mustafa Gür’ün katılımıyla kitap üzerinden bireysel gelişim ve farkındalık konuları ele alındı.

Troya Müzesi’nde gösterime sunulan “Fallen From Olympus” kısa filmi, savaşçının ölüm tanrısı Thanatos ile olan felsefi çatışmasını mitolojik bir bakış açısıyla anlattı.

Çocuklar için planlanan “Rehberli Müze Gezisi” ile Troya’nın tarihi, uzmanlar eşliğinde keşfedildi; ardından çocuklar için ara-bul ve boyama çalışmalarıyla eğlence dolu bir deneyim yaşadı.

Yaşayan Miras: Çanakkale Sergisi, Anadolu Hamidiye Tabyası Hangar’daki açık hava sergisi olarak her gün ziyaretçilerini ağırlarken; çini, seramik, ebru, tezhip, keçe ve hüsnühat gibi çeşitli geleneksel sanat dalları bu sergide bir araya getirildi.

Festival kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde Sefo’nun konseriyle geceyi taçlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.