Dilan ve Engin Polat’ın Sosyal Medya Hesaplarında Engeller Devam Ediyor
Dilan ve Engin Polat’ın sosyal medya hesaplarında engeller sürüyor; güncel gelişmeler ve etkileri hızla takip edin.
Dilan Polat’ın sosyal medya hesaplarına yönelik erişim engelleri sürüyor. Daha önce hesabına gelen kısıtlamanın ardından, 1.4 milyon takipçili yedek hesap da dahil olmak üzere tüm hesaplarının erişimi engellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talimatıyla Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği yeni bir adım attı ve bu karar, BTK üzerinden yürürlüğe girdi.
Engin Polat’ın da hesabına erişim engeli konusunda da adım atıldı. Dilan Polat’a yönelik engellemenin ardından, eşi Engin Polat’ın Instagram hesabı da erişime kapatıldı ve aktif olarak kullanılan hesap bugünlerde Dilan Polat’ın günlük içerik akışına dönüştü. Eşinin hesabını kullanarak paylaşımlara devam ettiği iddiaları uzun süredir tartışmalara neden olmuştu.
Bakanlık harekete geçti: Dilan Polat’ın kendi hesabına erişim engeli uygulanmasının ardından paylaşımlarını ve ticari faaliyetlerini eşinin hesabı üzerinden sürdürmesi, devlet kurumlarını hızlı adımlara yönlendirdi. Karar, kamusal düzenin korunması ve suç işlenmesini engelleme amacıyla 5651 sayılı Kanun kapsamına alındı ve BTK’ya resmi bildirimler gönderildi.
Dilan Polat’ın 6,3 milyon takipçili hesabı de daha önce Bakanlık talimatıyla erişime kapatılmıştı. Meta, bu süreçte söz konusu hesabı Türkiye’den erişilebilir olmaktan çıkarmıştı.
