Çorum Uluslararası Sanat Çalıştayı: Ressamlar Köprüler Kuruyor
Çorum Uluslararası Sanat Çalıştayı: Ressamlar Köprüler Kuruyor. Sınırları aşan yaratıcı güçlerle sanatın evrenselliğini keşfetmen için büyüleyici bir buluşma.
İlginç bir kesit sunan Uluslararası Sanat Çalıştayı, 38 tabloyla Hanönü Meydanı’nda bir günlük röportaja dönüştü. Türkiye’den farklı illerin yanı sıra İran, Bulgaristan, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Özbekistan’dan gelen ressamlar, şehirde gezip gördükleri tarihî ve doğal güzellikleri tuvaline taşıdı. Ziyaretin ardından ortaya çıkan Çorum tasvirleri, ortak sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, serginin açılışında sanatçıların birkaç gün içinde birbirinden değerli eserler üreteceklerini belirtti. Bu yılki çalıştayın 8’inci kez gerçekleştirildiğini söyleyen Aşgın, ressamları gelecek yılın 9’uncusuna davet etti ve etkinliklerin her yıl daha zenginleşmesini temenni etti.
İran’dan gelen sanatçıların katılımı ise özellikle öne çıktı. Başkan, İranlı sanatçıların sesli ve görsel ifadelerin birleştiği çalışmalarla dikkat çektiğini ve bölgeler arasındaki dayanışmayı güçlendiren bir adım olarak gördüğünü belirtti. Dünyanın çeşitli noktalarından gelen ekip, şehirde bombalar yağarken bile sanatı ve barış birlikte yaşıtmayı mümkün kılan bir cevap olarak algılandı.
Proje koordinatörü Nilgün Ayşecik Çevik, çalıştay üzerinden kurulan “sanatsal köprü”nin genç yeteneklere yeni kapılar açacağını ifade etti. Katılımcı ressam Zuhal Arda ise Çorum’un misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti paylaştı; bölgenin sıcak ilgisi sergiyi daha anlamlı kıldı.
Görüşmelerin sonunda kurdeleler kesildi ve sergi gezildi. 38 tablo, gün boyunca Hanönü Meydanı’nda görüldükten sonra Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde ziyaretçilere açılacak.