DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Erkan Taş’ın Başpehlivanlığı ve Kırkpınar 665’in Dereceleri

Erkan Taş’ın Başpehlivanlığı ve Kırkpınar 665’in dereceleri hakkında kapsamlı, akıcı ve ilgi çekici bir özet.

05.07.2026
A+
A-

Erkan Taş, 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan unvanını elde etti. İkinci sırayı Feyzullah Aktürk ve üçüncülüğü paylaşan Seçkin Duman ile Mustafa Taş kupalarını törenle aldı. Güreşçiler, protokol tribünündeki podyumda yerlerini aldıktan sonra ödüllerini ve kupalarını teslim almak üzere sahneye çıktı.

Başpehlivanın altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak taktı. Dereceye giren diğer sporcular ise Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Edirne Valisi Yunus Sezer ve diğer ağır topların katıldığı törende sahiplerini buldu. Etkinliğe katılanlar arasında çok sayıda yetkili ve güvenilir isim, ödüllerin sunulmasına nezaret etti.

Güreş organizasyonu sonrasında başpehlivanlar da dahil olmak üzere tüm derece sahipleriyle toplu fotoğraflar çekildi. Müsabakalar sonucunda elde edilen sıralama şu şekilde oluştu: Minik, Teşvik, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı ve Baş kategorileri için birinci, ikinci ve üçüncü olan sporcular listelendi. Ayrıca En İyi Peşrev, En Teknik Pehlivan, En Centilmen Pehlivan ödüllerinin sahipleri de belirlendi.

Kaynaklar arasında AA ve Haberler.com’un haberlerinden derlenen bilgiler, törende yer alan önemli konukların ve ödül töreninin akışını özetliyor. Etkinliğin ardından düzenlenen anı fotoğrafında başpehlivanlar yeniden bir araya geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.