Erkan Taş: 665. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığına Giden Yol ve Zafer Anı
Erkan Taş’ın 665. Kırkpınar yolculuğu, Başpehlivanlık zaferi ve anı dolu anlar bu yazıda bir araya geliyor.
Edinilen bilgiler, Edirne’de düzenlenen 665. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final gününde Erkan Taş’ın altın kemeri kazandığını gösteriyor. Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılan başpehlivanlık finalinde rakiplerini aşan Taş, uzun bir mücadele sonucunda galibiyete ulaştı. Final maçının başlama saati 17.51 olarak kaydedildi. Müsabaka, iki pehlivanın da uzun süre üstünlük kuramadığı dakikalarda puanlama güreşine geçildi.
52. dakikada Feyzullah Aktürk’e ikinci ihtarın verilmesiyle tempo yükselen karşılaşmada, 54. dakikada Taş’ın rakibini arkasına alıp puan kazanmasıyla sonuç belli oldu. Maçın ardından açıklama yapan Erkan Taş, kendi kariyerinde bu anı rüya gibi gördüğünü söyledi: “Çocukluk hayalimiz bu, deden toruna gelen bir sevda.” Şükürler olsun altın kemerle taçlandırdık ve bundan sonra da sahaya yalnızca altın kemer için çıkacağız, inşallah bu hayalimizi sürdüreceğiz.
Ödül töreninde başpehlivanlık unvanı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından takdim edildi. Ödül törenine, Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile pek çok siyasetçi ve belediye temsilcisi katıldı. Bu etkinlik, toplam 14 farklı boyda gerçekleştirilen törende jüri ve konuklar için anlamlı bir şölen niteliği taşıdı.
Kaynaklar: Demirören Haber Ajansı ve Haberler.com