DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Devrek’te Takı Tasarımı ve El Emeğiyle Yükselen Bir Öykü: Feride Engin’in Başarı Yolculuğu

Devrek’te takı tasarımı ve el emeğiyle yükselen Feride Engin’in başarı yolculuğunu, özgün tasarımlar ve ilham veren üretim süreciyle keşfedin.

02.07.2026
A+
A-

Devrek ilçesinde Feride Engin, çocukluğundan beri annesini taklit ederek başladığı yapay çiçek sanatıyla adım adım ilerledi. Zamanla bu sanatı genişleten Engin, bugün kutlama ve hediyeleşme alışkanlıklarına uygun olarak tasarladığı takı koleksiyonlarıyla mağaza işletmeciliğini sürdürmektedir.

1990’larda annesinin eve dekor amacıyla yaptığı yapay çiçekleri izleyerek başlayan yolculuk, Feride için bir dönüm noktası oldu. Bu deneyim, onun takı tasarımına yönelmesini tetikledi ve yıllar içinde kendi mağazasını kuracak kadar ilerledi. Şu anda Devrek’te geniş bir ürün yelpazesine sahip olan işletmesiyle faaliyet gösteriyor ve aynı zamanda Devrek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde usta öğretici olarak görev yapıyor.

Haftanın beş günü yaklaşık 30 kursiyere eğitim veren Engin, verdiği derslerle uyum ve estetik değerleri ön planda tutuyor. “Çocukken annemin yapay çiçeklerini izleyerek başladığım bu yol, bugün benim için bir tutkunun mesleğe dönüşmesi anlamına geliyor. Mağazamda binlerce ürün bulunuyor ve çoğu ürünün üretimi kendi atölyemizde, ya da kursiyerlerimizin el emeğiyle gerçekleşiyor.” ifadelerini paylaştı.

Engin, kursiyerlerin ürettiği ürünleri mağazasında satışa sunarak bu girişime destek olan Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Kursiyerler de aldıkları eğitimin kalitesinden ve kendilerini geliştirmelerinden memnun olduklarını belirtmek için şu sözlerle duygularını dile getirdi: “Feride Hanım bize özel ve güzel el emeği göz nuru ürünler öğretiyor. Kendimizi geliştirdiğimiz kadar mutfaklarımıza da katkı sağlıyoruz; kendisine teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.