DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Eskişehir’de Rölyef Sanatını Keşfeden 62 Yaşındaki Meral Koç’un Üretkenlik Çağrısı

Eskişehir’de rölyef sanatını keşfeden 62 yaşındaki Meral Koç’un üretkenlik çağrısı: ilham veren bir yolculuk.

01.07.2026
A+
A-

Eskişehir’de yaşayan 62 yaşındaki ev hanımı Meral Koç, bir arkadaşından gördüğü rölyef sanatına ilgi duyarak kurslara katıldı. Kağıt oyma ve kabartma tekniklerini kullanarak kısa sürede ustalık kazanan Koç, sabırla katman katman ilerleyerek eserler üretti. En son çalışmasında İslam dünyasının önemli temsilcisi olan Allah’ın 99 isminin yer aldığı Esmaül Hüsna tablosunu üç boyutlu bir şekilde ortaya koydu ve bu eser çevresindekilerin büyük beğenisini topladı.

Koç, günün büyük bir kısmını dijital ekranlar karşısında geçiren akranlarına ve ev hanılarına anlamlı bir çağrıda bulundu: “Bayanlar, boş zamanlarını telefonla harcamak yerine üretmeye yönelsinler.” Rölyef sanatının sabır ve yoğun emek gerektirdiğini belirten Koç, belirli bir yetenek gerektirmediğini, azim ve öğretmen desteğiyle herkesin bu sanatı öğrenebileceğini ifade etti. Üretkenliğin ve ellerin ürünü olan bu çalışmalar, onun için hem bir hobi hem de yaşam biçimi haline geldi.

Sanatın yapım süreçleri hakkında konuşan Koç, yaklaşık 12 adet ince kağıt kullanıldığını ve her bir parçanın dikkatle üst üste yapıştırılarak üç boyutlu bir etki elde edildiğini paylaştı. “İlk başta manzara ile başladım, ardından çiçekler üzerinde çalıştım ve şimdi de Esmaül Hüsna tablosunu tamamladım. Başkalarının da bu süreçte kursla başlamasını, ardından tekniği kendi kendine kavramasının mümkün olduğunu düşünüyorum.”

Eskişehir’deki bu rölyef serüveni, emek ve sabrın somut bir ürüne dönüşebileceğini kanıtlıyor ve benzer yaş grubundaki kadınlara üretken bir yön araması konusunda ilham veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.