Yerel Kültürü Yaşatma Hizmet Ödülüyle Onurlandırılan Mustafa Düger: Adımı Sen Koy Projesi ve Ahlaki Değerler
Mustafa Düger’in adını taşıyan Adımı Sen Koy projesiyle yerel kültüre dokunan ahlaki değerler ve toplumsal sorumluluk üzerine ödüllü bir yolculuk.
Mustafa Düger Vakfı Başkanı Mustafa Düger, yerel kültürün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yaptığı katkılar nedeniyle başkentte düzenlenen Değer Ödülleri’nde “Yerel Kültürü Yaşatma Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.
Kırşehir’in zengin kültürel mirasını canlı tutmaya odaklanan çalışmalarıyla dikkat çeken Düger, özellikle Adımı Sen Koy projesiyle öne çıktı. Proje kapsamında Kırşehir’de doğan çocuklara Ahi veya Neşet ismi verildiğinde ailelere 4 çeyrek altın hediye ediliyor. Bu altınlar, Ahilik geleneğinin önemli unsuru olan açık el, açık kapı, açık sofra ve açık gönül anlayışını simgelemektedir.
Ödül töreninde konuşan Düger, kültürel mirası korumanın geleceğe yatırım yapmak demek olduğunu vurguladı; vakfın Ankara merkezli olması nedeniyle projenin memleketi Kırşehir’de hayata geçirilmiş olması ise ayrı bir memnuniyet kaynağı olarak değerlendirildi.
Bu ödül, Kırşehir’in kültürel mirasının yaşatılmasına katkı sunan çalışmalara verilen değerin bir göstergesi olarak görüldü.