Atık Malzemelerden Tasarlanan Kostümler: BŞEÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencilerinin Sürdürülebilir Defilesi
BŞEÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin sürdürülebilir defilesi: Atık malzemelerle yaratıcı kostüm tasarımları ve çevre bilinciyle ilham veren bir vizyon.
Birlikte çalışan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri, atık malzemelerden ürettiği kostümlerle bir defile gerçekleştirdi. Hayal gücüyle çeşitlenen tasarımlar, BŞEÜ Fuaye Alanı’nda sergilendi ve izleyicilere sürdürülebilirlik ile geri dönüşümün önemini hatırlattı.
Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Yurdakul, temel tasarım dersi kapsamında düzenlenen bu etkinliği AA muhabirine değerlendirdi. Yurdakul, yaklaşık 70 öğrencinin üniversitenin atölyelerinde tasarladığı kostümlerle hünerlerini ortaya koyduğunu belirtti. Öğrencilerin tasarım sürecini “süper kahraman” ya da “antikahraman” temalarıyla zenginleştirdiklerini ifade eden Yurdakul, tasarımın yaklaşık 1,5 ay süren bir çalışmayı kapsadığını belirtti.
“Bu projenin amacı, öğrencileri zorlayarak vizyonlarını geliştirmek ve hem el becerilerini hem de tasarım kavramlarını güçlendirmekti” diyen Yurdakul, her kostüm için özgün güçlerden ilham alınarak tasarımlar üretildiğini vurguladı. Ayrıca bu çalışmaların sadece kıyafet olarak değil, estetik ve kavramsal yönleriyle sergilenebilecek tasarım objeleri olarak da değerlendirildiğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerden İlknur Yardımcı, tasarımı çelik tel, karton ve alüminyum folyo kullanarak yaptığı bir eserle kötülüğe karşı iyiliği simgelemek istediğini ifade etti. Gülçin Saruhan ise projede insanın mevcut gücünü soyut çalışma ile açığa çıkarmayı hedeflediğini belirtti.
Kaynaklar: AA / Muhsin Arslan; Haberler.com