Murgul Damar Karagöl Festivali Boğa Güreşlerinde Büyük Ödüller Dağıtıldı
Murgul Damar Karagöl Festivali Boğa Güreşlerinde büyük ödüller dağıtıldı; heyecan, renkli anlar ve yöresel coşku dolu anlar yaşandı.
Artvin’in Murgul ilçesinde düzenlenen 16. Murgul Damar Karagöl Kültür, Sanat ve Boğa Güreşleri Festivali, coşkulu bir kapanışla sona erdi. Damar köyündeki arenasında gerçekleştirilen mücadelelere 64 boğa katıldı. Güreşler, destek, ayak, küçük orta, büyük orta, süper boy, küçük başaltı, baş altı ve baş kategorilerinde heyecanla sürüp gitti.
Şampiyonlar kategorilerine göre belirlenen zaferlerde, destek dalında Kadir Küçük’ün boğası “Kılıç” birinciliği, ayak dalında Rıdvan Yılmaz’ın “Baybars” adlı boğası birinci oldu. Küçük orta kategorisinde Hasan Altuntaş’ın “Karayılan” adlı boğası, büyük orta kategorisinde yine Yılmaz’ın “Poyraz” adlı boğasıyla öne çıktı. Süper boyda Kenan Köse’nin “Derviş Bey” adlı boğası birinci olurken, küçük başaltında Asım Özdemir’in “Şahin” ve başaltında Rasim Topal’ın “İbo Ağa” adlı boğaları da birinci geldi.
Baş kategori finalinde rakibini mağlup eden Yılmaz Köse’nin boğası “Bozbey” baş boğa unvanını elde etti. Bu başarıların karşılığı olarak sahibine 120 bin liralık büyük ödül takdim edildi. Ayrıca her kategoride birinci ve ikinci olan boğular için toplamda 750 bin lira para ödülü paylaştırıldı.
Güreşler, iki gün boyunca Murgul Kaymakamı Zafer Şahin ile Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.