DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Hadrianapolis Antik Kenti Ziyaretçi Yoğunluğu ve Turizmde Artış

Hadrianapolis Antik Kenti ziyaretçi yoğunluğu ve turizmdeki artış trendlerini analiz eden kapsamlı rehber; deneyimli gezi ipuçları ve en uygun ziyaret zamanı sunar.

19.06.2026
A+
A-

Geç Kalkolitik dönemde yerleşim yeri olarak kullanılan ve Roma ile Erken Bizans dönemlerinde etkisini gösteren Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianapolis Antik Kenti, ziyaretçi akışındaki artışla dikkat çekiyor. Kazı başkanı ve Karabük Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, açıklamalarında Hadrianapolis’in her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü ifade etti.

Geçen yıl yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırlayan alan, bu yıl da bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte ziyaretçi ve tur otobüsü sayısında belirgin bir artış gözlendi. Hadrianapolis’in ören yeri olarak ilan edilmesi, ziyaretçi sayısının büyümesinde ana etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Valiliğin ve Eskipazar Belediyesi’nin tanıtım çalışmaları da antik kentin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.

Çelikbaş ayrıca bayram dönemlerinde de yoğunluğun sürdüğünü belirterek, normal günlerde özellikle öğrenciler ve kültür turu yapan gezginlerin Hadrianapolis’i ziyaret etmeden geçmediğini söyledi. Tur acentelerinin Karadeniz turlarına Hadrianapolis rotasını eklediğini gözlemlediklerini aktaran konuşmacı, Avrupa’dan gelen turist sayısında da kayda değer bir artış olduğuna dikkat çekti. Fransa, Almanya ve Romanya’dan çok sayıda turisti gördüklerini ifade eden Çelikbaş, ziyaretçi sayısının gün geçtikçe artacağını öngördü.

“Ziyaretçilerimizin rahatlıkla gezebileceği yürüyüş yolları, tanıtım levhaları ve ziyaretçi merkezimiz ile ihtiyaç alanları mevcuttur.” şeklinde sözlerini sürdüren Çelikbaş, Hadrianapolis’e olan ilginin artması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Almanya’dan gelen 72 yaşındaki Dursun Keskin, yeğeninin önerisiyle Hadrianapolis’i keşfetmeye karar verdi. Keskin, kentin benimsemesi gereken tanıtım levhalarının hem İngilizce hem Türkçe olması nedeniyle turistler için çok faydalı olduğunu belirtti ve özellikle hamam ile kilisenin ilgisini çektiğini ifade etti. Ziyaretçi Yusuf Aksu da uzun bir araştırmanın ardından İstanbul’dan geldiğini ve antik kenti görmek için orada bulunduğunu söyledi. Aksu, birkaç gündür orada olduklarını ve Hadrianapolis’in güzel bir yer olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Orhan Kuzu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.