Gönül Buluşmasıyla Gençler ve Kültürel Mirasın Buluşması Ağrı İshak Paşa’da
Gönül buluşması, gençler ve kültürel mirası İshak Paşa’da buluşturuyor; Ağrı’da tarih ve gençlik enerjisiyle kültürel miras keşfi.
İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen programda Bilal Erdoğan, gençlerle bir araya gelerek kültürel mirasın korunması ve tarih bilincinin önemini vurguladı. Toplantıya Ağrı Valisi Önder Bozkurt, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar eşlik etti.
Konuşmasında gençlerin önce kendi köklerini ve tarihini tanımalarının gerekliliğini belirten Erdoğan, “Önce bizim olanı bilmeliyiz; Türk tarihini öğrenmeden diğer kültürleri de anlamak mümkün değildir” dedi. Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasının da genç kuşaklara aktarılması gerektiğine dikkat çekti ve İslam, Selçuklu ile Osmanlı mirasının evrensel niteliğini hatırlattı.
Geleneksel sporların önemine değinen Bilal Erdoğan, son dönemlerde gençlerin özellikle geleneksel okçuluk gibi alanlarda yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Geleneksel Türk Sporları Federasyonu’nun hızlı büyüyen bir yapı olduğuna işaret eden konuşmacı, gençlerin kendi değerlerini tanıdıkça sahip çıktığını ifade etti.
Tarihsel ilhamın geleceğe yön vereceğini söyleyen Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethindeki teknolojik yaklaşımını örnek göstererek, savunma sanayi ve teknoloji alanında atılan adımlara değindi. “Geçmişimizden güç almazsak, köklerimizi sağlam tutmazsak ilerleyemeyiz” diye konuştu.
Etkinlik sonunda Bilal Erdoğan, İshak Paşa Sarayı’nı yakından inceledi ve yetkililerden bilgiler aldı. Konuşmalar, gençlerin kendi kültürel değerlerini tanıma ve koruma mesajlarıyla tamamlandı.