Samsun Salıpazarı Hafızlık İcazet Töreni: 20 Öğrenciye Şükür ve Tebrik
Samsun Salıpazarı Hafızlık İcazet Töreni: 20 öğrenciye şükür ve tebrik dolu anlar, başarı ve inançla geleceğe umut taşır.
Salıpazarı İlçe Müftülüğü’nin hafızlık icazet programı başarıyla tamamlandı. Bereket Fatih Camisi’nde gerçekleşen törende hafızlıklarını bitiren 20 öğrenciye icazet belgesi verildi.
Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır, törende yaptığı konuşmada hafızlığın emek, sabır ve özveri gerektiren kutsal bir yol olduğuna dikkat çekti. Hafız olan gençleri tebrik eden Çakır, “Kur’an’ı gönüllere nakşeden değerli evlatlarımızın hafızlık icazet merasimi vesilesiyle bir araya geldik. Onları yürekten tebrik ediyor, Rabb’imize böyle evlatlar bana nasip ettiği için şükrediyoruz. Peygamber Efendimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir’ buyruğuna ulaşan gençler, büyük gayretlerle hafızlıklarını tamamladı.” dedi.
Salıpazarı Belediye Başkanı Refaatttin Karaca ise ilçede bu tür bir programın ilk kez düzenlenmesi nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade etti. Karaca, “20 değerli öğrencimiz Allah’ın kelamını ezberleyerek hafızlık mertebesine erişti. İlçemizde böyle bir törenin hayata geçmesi hepimizi sevindirdi. Bu başarıda emeği geçen hocalarımıza, anne ve babalara teşekkür ederim. Programların sürmesini diliyorum.” diye konuştu.
Etkinlik sonunda hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Salıpazarı İlçe Müftüsü Furkan Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Minuz, MHP İlçe Başkanı Hakan Düzenli, BBP İlçe Başkanı Mehmet Candan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fahri Arıcı, DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Yusuf Özdemir ile vatandaşlar katıldı. Kaynak: AA / Sait Kuzu