Kars’ta 111. Geleneksel Karaurgan Karakucak Şenlikleri Coşkuyla Gerçekleşti
Kars’ta 111. Geleneksel Karaurgan Karakucak Şenlikleri coşku ile gerçekleştirildi; yöresel ritimler, yiyecekler ve Karakucak güreşleriyle unutulmaz anlar yaşandı.
Karaurgan köyünde, Sarıkamış ilçesinin gözde etkinliklerinden biri olan Karaurgan Karakucak Güreş Şenlikleri yeniden düzenlendi. Valilik, ilçe kaymakamlığı, belediye ve iş dünyasının destekleriyle gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından gelen kulüplerden yaklaşık 250 sporcu katılım gösterdi.
Başpehlivan bu yıl da Yunus Emre Yıldız olarak belirlenirken, yarışmaların akışı boyunca sporcular kıyasıya mücadele etti. Şenlik kapsamında güreş alanında dolaşan katılımcılar, vatandaşlardan küçük harçlıklar topladılar ve bu geleneksel sahneler sürdürülmüş oldu.
Güreş ağalığı görevini üstlenen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın törende onurlandırıldı. Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, katkıda bulunan herkese ve sporculara teşekkürlerini iletti. Eski güreşçi ve hakem olan 70 yaşındaki Arif Bingöl, etkinlikte güreşin eski kimliğine dönüştüğünü ifade ederek, “Devletin milletin el ele olduğu bir yerdeyiz, herkese teşekkürler” dedi.
Organizasyon komitesi sözcüsü Cihan Yılmaz, geniş katılımla gerçekleştirilen şenlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sağlıklı bir ortamda güreşlerimizi tamamladık. Bu etkinlikler Kars’ın ve Sarıkamış’ın en önemli kültürel değerlerinden biri olmaya devam ediyor. Katılımcılara ve güreşçilere başarılar diliyoruz.” diye konuştu. Başpehlivan Yunus Emre Yıldız da ortamın güzelliğini vurgulayarak, “Çok şükür alnımızın akıyla çıktık. Gelecek sene de burada olmak isterim. Emeği geçen herkese Allah razı olsun. Bu tür organizasyonlar bizim için çok değerli.” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe ilişkin ayrıntılar AA muhabiri Hüseyin Demirci ile Haberler.com kaynaklarında yer buldu.