Ganos Dağları’nda Fotokapanlar Yaban Hayatını Kayıt Altına Aldı: Çakalın Yılanla Sürdüğü Anlar ve Karaca-Tavşan Buluşması
Ganos Dağları’nda fotokapanlar yaban hayatını kayda alıyor: Çakal, yılanla sürtüşmesi ve Karaca-Tavşan buluşmasıyla sürpriz anlar
Tekirdağ’ın Ganos Dağları’nda kurulan fotokapanlar, bölgenin zengin biyolojik çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gece saatlerine yayılan karelerde, bir çakalın avını taşıyarak ormanlık alanı aştığı anlar dikkat çekti.
Gözleri kamaştıran görüntüler, çakalın ağzında yılanla ilerlediği anları kullanıcılara aktarıyor ve doğadaki av mücadelesinin sert gerçeklerini ortaya koyuyor. Fotokapanlar, farklı noktalarda kaydedilen anlarda yaban hayatının dinamik yapısını sergiliyor.
Kayıtlarda ayrıca bir karaca ile tavşanın aynı karede yer aldığı sahneler de bulunuyor. Böyle kareler, bölgedeki ekosistemin zenginliğini ve canlılar arasındaki etkileşimi vurguluyor.