Mardin Olgunlaştırma Enstitüsü’nde 19 Mayıs kutlamasında gençler Atatürk Gençliğe Hitabe’sini seslendirdi
Mardin Olgunlaştırma Enstitüsü gençleri 19 Mayıs’ı Atatürk Gençliğe Hitabe’sini seslendirerek coşkuyla kutladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Mardin Artuklu’daki Olgunlaştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikte, müzik öğretmeni Şeyma Doğan önderliğinde liseli öğrenciler ay-yıldız koreografisini sergiledi. Gençler, Türk Bayrağı temsili eşliğinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni seslendirdi ve milli ruhu yeniden yaşattı.
Etkinlikte Mehmet Edip Fatma Yüksel Anadolu Lisesi öğrencisi Ata Durdu, çalışmalara olan memnuniyetini dile getirirken, öğretmenler ve okul yöneticilerinin emeğinin büyük olduğunu belirtti. “Milli Mücadele’nin başlangıç gününü bu şekilde hissetmek çok gururlu,” diyen gençler, duygularını ifade etmekte güçlük çektiklerini ifade etti.
Buğra Gülbahar, Atatürk’ün gençlere emanet ettiği bu günün anlamını yaşatmanın sevincini paylaşırken, Sümer Hökelek ise tecrübenin önemine vurgu yaptı. Arda Yıldırım da günün önemine ve Atatürk’ün milli duyguları gençlere armağan ettiği fikrine dikkat çekti; Hasan Türk ise Gençliğe Hitabe’nin öğrenciler tarafından seslendirilmesini gurur verici buldu.
“ONLAR BUGÜNÜN ÇOCUKLARI AMA YARININ BÜYÜKLERİ” ifadesiyle vurgulanan duygular, Doğan öğretmen önderliğinde daha da güç buldu. Şeyma Doğan, öğrencilerin özverili çalışmalarını överek, 19 Mayıs’ın milli mücadeleyi başlattığı gün olduğunun altını çizdi. Müdürün emeklerinin de etkinliğe güç kattığını söyleyen öğretmen, çocukların azmi ve çalışkanlığına olan inancını paylaştı.
Etkinliğin gerçekleştiği bölgenin coğrafyasının bu tür kutlamalara uygun olduğunu belirten Doğan, bu anları ölümsüzleştirmenin önemini vurguladı. Geleceğe yönelik umut dolu sözlerle, çocukların ileride mezun olduklarında bu anıları hatırlayacaklarını ifade etti.