Fetih Sergisiyle Bursa’nın 700 Yılı Hatıralara Dönüştü
Fetih Sergisiyle Bursa’nın 700. yılı, tarihi hatıralarla dolu bir yolculuk: kültür, sanat ve mirasın birleştiği özel bir deneyim.
Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, hat, tezhip, minyatür ve ebru dallarında hazırlanan toplam 73 eseri “Fetih Sergisi”nde bir araya getirdi. Bu özel koleksiyon, Bursa Güzel Sanatlar Galerisi’nde Yıldırım Belediyesi’nin işbirliğiyle ziyaretçilere açıldı.
Serginin açılışında konuşan Bursa Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin tarihî dokusunu, kültürel zenginliğini ve maneviyatını vurgulayarak, Bursa’nın 700 yıllık hafızasının sanatla canlı kalacağını ifade etti: “Kültür ve sanat, geçmişin izlerini taşır, bugünü anlamlandırır ve geleceğe yön verir.” Yılmaz ayrıca her gün artan bir kültürel hazineye sahip olduklarını belirtti ve bu serginin kent için önemli bir değer olduğunu kaydetti.
BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, serginin ruhuna uygun bir çalışma ortaya koyulduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti: “Zamanın ruhuna uygun, çok anlamlı ve güzel bir sergi oldu.” Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı ise serginin büyük bir özveri ve işçilikle hayata geçtiğini vurguladı ve sergiye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Sergi, 18 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak ve ziyaretçilere Bursa’nın kültürel mirasının canlı bir yansımasını sunacak. Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz Kaynak: Haberler.com