Gurbetçinin Eşek Sırtında Kitap Dağıtımıyla Öğrencilere Umut Işığı
Gurbetçinin eşek sırtında kitap dağıtımıyla öğrencilerin umudunu artıran dokunaklı hikâye ve dayanışmanın gücü
Almanya’dan Erzincan’a dönüş yapan gurbetçi Ersin Bilge, kentte çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Yolculuğunu köyleri dolaşarak sürdüren Bilge, Ulalar 75. Yıl Bayrak İlköğretim ve Ortaokulu’nun kapısına eşeğiyle gelerek öğrencilere sevgiyle hediyelerini iletti.
Oluşturduğu sürpriz anlar, çocukların yüzlerinde şaşkınlık ve sevinç oluşturdu. Türk ve dünya klasikleri ile kırtasiye ürünlerini sınıf arkadaşlarına dağıtan Bilge, bu dokunaklı anları onların mutluluklarına ortak etti.
Bilge, Erzincan’ın Çayırlı ilçesindeki Yukarı Kartallı köyünde doğup büyüdüğünü paylaştı. İlkokul ve ortaokulu zor koşullarda geçirdiğini anlatan gurbetçi, hayallerinin peşinden giderek bu yolculuğa çıktığını ifade etti.
“Sevgili çocuklar, sizlerden tek bir isteğim var: Ülkenin kalkınması için hayallerinizi büyütün. Bu ülkede okuyun, bilim insanı, doktor, savcı ya da hakim olun ve dünya edebiyatında da çığır açacak başarılar elde edin. Ancak bunu başarırken ülkenizin kalkınmasına da katkıda bulunun.”
Bu anlamlı ziyaret, AA muhabiri Emin Ferhat Sevilir tarafından takip edildi.