Antakya’dan Edirne’ye Birlik ve Dayanışma Ezgisi: Koronun Edirne Performansı
Antakya’dan Edirne’ye birlik ve dayanışmanın ezgisi: Koronun Edirne performansı, dayanışmayı ve direnci anlatan dokunaklı bir yolculuk.
Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne’de sahne alarak dinleyicilerle buluştu. Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki koro, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle bir araya geldi.
Konser öncesinde Halkbank’ın sponsorluk desteği ve Edirne Belediyesi ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) katkıları öne çıktı. Özfırat, sahnede teşekkürlerini dile getirirken, koro olarak bugüne kadar 3 binden fazla konser verdiklerini hatırlattı ve şu mesajı paylaştı: “Dünyanın farklı köşelerine uzanan yolculuğumuzda, ‘Yaratılanı severim, Yaradandan ötürü’ düşüncesini herkese yaymaya çalışıyoruz. Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın tek bir Allah’ın kulları olduğumuzu unutmamamız gerekiyor.”
Ardından Özfırat’ın yönetimindeki topluluk, Türkçe, Arapça ve İngilizce eserlerle sahnede ilerledi. Ferdi Tayfur, Edip Akbayram, Volkan Konak ve Ahmet Kaya’nın parçalannı da seslendiren koro, büyük beğeni topladı. Ayrıca konuk şarkıcı olarak programa katılan ses eğitmeni Doğan Cem de sahneye çıktı ve eserleri yorumladı.
Eserler sırasında ekrana, depremin zarar gördüğü şehirlerden görüntüler yansıtıldı. Koro üyeleri ile dinleyicilerin bazıları duygularını gizleyemedi. ETGO Başkanı Sezai Irmak, konserin sonunda Özfırat ve ekibini tebrik ederek çiçek takdim etti. Program, “Hayat Bayram Olsa” ile sona erdi ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ile kurum müdürleri de eşlik etti.