Çocuk Serası Projesiyle Doğa Bilinci Geliştirilen Öğrencilerin Hasat Sevinci
Çocuk serası projesiyle doğa sevgisi kazanan öğrencilerin hasat sevinci ve bilimsel merakını destekleyen eğlenceli eğitim yolculuğu.
Belediyeye ait serada 70 gün önce tohumlanan sebzeler, Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri tarafından yetiştirildi. Çocuk Serası Projesi kapsamında seraya dikilen sebzeler, öğrencilerin katılımıyla büyüdü ve olgunlaştı.
Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da katıldığı etkinlikte, öğrenciler hasat gününü heyecanla yaşadı. Hasat sırasında elde edilen ürünler, projenin sonunda çocuklara ikram edilerek doğa ve tarım bilincinin pekiştirilmesi hedeflendi.
Belediye yetkilileri, çocuklara doğa sevgisi ve tarımsal beceriler kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı. Çalışmanın sonucunda elde edilen sebzeler, hem eğitim süreçlerini destekledi hem de minik katılımcılara deneyim kazandırdı.