DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Dondurmam Gaymak Gapital: Yeni Bir Hikâyeyle 20 Yıllık Hasret Yeniden Başlıyor

Dondurmam Gaymak Gapital: 20 yıllık hasret, yeni hikâyeyle yeniden başlıyor. sıcak bir sanat ve nostalji dolu yolculuk.

19.04.2026
A+
A-

Muğla’nın özgün ruhunu taşıyan Dondurmam Gaymak filminin devamı, iki décadas sonra yeniden sinema izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yüksel Aksu’nun yönetmenliğinde ve senaristliğinde hayata geçirilen proje, yeni adıyla Dondurmam Gaymak Gapital ile yoluna devam ediyor. Yerel oyuncu kadrosunun cast provaları başlamış durumda ve ekibin sahneye çıkması için titizlikle çalışmalar sürüyor.

Senaryo yazarlığını Eyüp Boz ile Melik Saraçoğlu’nun üstlendiği yapım, UNİK Film tarafından üretilecek. Görüntü yönetmeni koltuğunda ise Uğur İçbak’ın çalışmalarıyla şekillenecek olan film, özgün atmosferini korurken güncel bağlarla buluşmayı hedefliyor. Yerel dokunun ve doğal oyunculuğun ön planda tutulması, projede dikkat çeken bir diğer önemli nokta olarak öne çıkıyor.

Kadroda Gülnihal Demir, Erdinç Özal, Tünay Ürper, Metin Yıldız, Muhammet Kıyak, Nejat Altınsoy, Hülya Kocabıçak, Oğuz Aykan Uyanık, Ozan Kıyak, Nazmi Şentürk, Taylan Kaya, Oral Günüç ve Murat Özarslan gibi isimler yer alıyor. İlk filmde olduğu gibi bu kez de bölgeden birçok yerel ismin kamera karşısında şansını deneyeceği belirtiliyor. Bu yaklaşım, kırsal yaşamın içtenliğini ve doğal oyunculuğu öne çıkarma hedefini güçlendiriyor.

2006’da Muğla’daki Ula, Yatağan ve Akyaka gibi farklı bölgelerde çekilen ilk film, doğallığı ve amatör oyuncuların samimi performanslarıyla Türk sinemasında kendine özel bir yer edinmişti. Uluslararası alanda da beğeni toplayan yapı, nostaljik bir dönüşün ötesinde yerel hikâyelerin evrensel anlatılarla buluşabileceğini gösteren bir devam projesi olarak dikkat çekiyor. Okuma provaları ile üretim süreci yeniden hareketlenirken, Akdeniz’in sıcaklığı ile taşra mizahının incelikleri perdeye taşınmaya hazırlanıyor.

Gelişmeler: Akdeniz’in canlılığını ve bölgesel dokuyu yansıtan bu devam adına yeni haberler ve cast detayları ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Kaynak: İhlas Haber Ajansı; Habertürk ve Haberler.com üzerinden de güncel bilgilere ulaşılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.